BIST 9.722
DOLAR 32,57
EURO 34,98
ALTIN 2.427,56
HABER /  MEDYA

Dizideki Peygamber sahnesine yanıt

Hz. Muhammedin bir ışık şeklinde gökten kamyon kasasına indiği dizi olay yaratırken, Samanyolu yöneticisi 'sizi niye rahatsız etti' dedi.

Abone ol

Samanyolu'nun farklı dizisi Şefkat Tepe'de Hz. Muhammed'in gökten kamyonet kasasına inme sahnesi büyük tartışma çıkardı.

Samanyolu Yayın Grubu Ankara Temsilcisi Abdullah Akadiroğlu "İktidar medyasını niye rahatsız etti" diyerek karşılık verdi.

Sosyal medyada "ruh çağırma seansına"  benzetilerek eleştirilen sahnede, Sungurlar timinin salavat getirmesiyle Hz. Muhammed, ışık hüzmesi şeklinde gökten inip kamyonet kasasına oturuyordu.

GAVUR BİLE YAPMADI

Cemaate karşı sert yayınlarıyla dikkat çeken Yeni Akit gazetesi, o sahneyi birinci sayfadan "Bunu gavur bile yapmadı" başlığıyla verdi. Yeni Şafak ise "Rezalet Tepe" başlığıyla sürmanşetten duyurdu. Star ise "Korkunç istismar" başlığını attı.

Haberlerde din hocalarının görüşleri aktarıldı. Sosyal medyada dizi ve cemaat, eleştiri oklarına uğradı.

sefkat.20140212163428.jpgANADOLU AJANSI DA GEÇTİ

Dahası Anadolu Ajansı bugün konuyla ilgili ayrıntılı bir haber geçti abonelerine.

Haberde ilahiyatçılar ve sivil toplum kuruluşlarından bazı isimler, sahneyi "istismar" ve "peygambere saygısızlık" olarak açıkladı. 

SAMANYOLU'NDAN RESMİ AÇIKLAMA YOK

Ağır eleştiriler ve suçlamalar birbirini izlerken, gözler diziyi yayınlayan Samanyolu kanalına döndü.

Samanyolu TV'den henüz resmi bir açıklama gelmezken, Samanyolu Yayın Grubu Ankara Temsilcisi Abdullah Akadiroğlutwitter'dan kanala ve diziye yönelik eleştirileri sert bir şekilde yanıtladı.

STV YÖNETİCİSİ : NİYE RAHATSIZ ETTİ

Eleştirilerin "iktidar medyası"ndan geldiğini vurgulayan Kadiroğlu şunları yazdı:

- Pkk ile mücadele eden askerimizin kahramanlığını anlatan dizide,rüyada Peygamber Efendimizin görülmesi niye iktidar medyasını rahatsz ediyor.

- Pkk ile mücadele eden askerimizin rüyada Peygamberimizi görmesinden rahatsız iktidar medyası,Diyarbakır'daki Apo posterleriyle gururduyuyor.

sahne.20140212163651.jpgPeygamber sahnesi istifa ettirdi

Gazeteci yazar Ahmet Tezcan, Hz. Peygamber'in yer aldığı STV dizine tepki gösterdi, kanaldaki senaristlik görevinden ayrıldı. (TIKLA OKU)


İŞTE HERKESİN DİLİNDEKİ O SAHNE