BIST 9.645
DOLAR 32,54
EURO 34,88
ALTIN 2.434,83
HABER /  GÜNCEL

Dizibox sitesine ne oldu yabancı dizi şoku!

Dizimag, dizibox gibi Türkiye'de yaşayan insanların yabancı dizileri seyrettiği siteler kapatıldı. Peki dizibox ve dizimag siteleri neden kapatıldı erişim engeli nasıl aşılır.

Abone ol

Yabancı dizilerin izlenme adresi olan dizibox.com, dizimag.com ile dizilab.com siteleri kapatıldı. Türkiye'de bir çok kullanıcı Game Of Thrones ve Breaking Bad başta olmak üzere yabancı dizileri bu siteler üzerinden izliyordu.

DiziBOX, Dizimag ve DiziLAB siteleri Yargıtay kararıyla iletişime kapatıldı. Siteye erişmek isteyen kullanıcılar, "Ulaşmaya çalıştığınız internet sitesi mahkeme/savcılık kararıyla erişimi engellenmiştir" yazısıyla karşılaşıyor. 

Bu siteler için daha önce de telif hakkı şikayetleri olmuştu. Sitelerin kapatılmasının sebebi de bu şikayetler oldu. Prison Break, Arrow, The Flash, Game Of Thrones, Breaking Bad, The X Files ve Fringe gibi diziler bu siteler tarafından Türkçe alt yazıları ile yayınlanıyordu. Diziler avrupa ve ABD'deki kanallarında yayınlanır yayınlanmaz yeni bölümleriyle birlikte full olarak site kullanıcılarına izlenmeleri için sunuluyordu. Bu sitelere benzer bir çok yabancı dizi izleme sitesi bulunuyor. 

İŞTE SİTEYE GİRENLERİN KARŞILAŞTIĞI O YAZI