BIST 9.525
DOLAR 32,65
EURO 34,88
ALTIN 2.511,93

Diyetisyenlerin asla yemediği 5 besin

Diyetisyenlerin asla yemediği 5 besin

Beslenme uzmanı Prof. Dr. Osman Müftüoğlu, diyetisyenlerin asla yemediği 5 besini ve nedenlerini yazdı.

Diyetisyenlerin asla yemediği 5 besin

Osman Müfüoğlu, bugünkü köşesinde diyetisyenlerin asla yemediği 5 besini yazdı.

İşte Müftüoğlu'nun Amerikalı beslenme uzmanı Kristin Kirkpatrick’in de, diyetisyenlerin de mutfaklarınızdan uzak tutmanızı tavsiye ettiği 5 besin grubu var. İşte onlar...

Diyetisyenlerin asla yemediği 5 besin

YAĞI AZALTILMIŞ YİYECEKLER

Yağsız ama lezzetli olabilen gıdalar benim için “mantıklı olmayan gıdalar” sınıfına giriyor. Yağı azaltılmış fıstık ezmesini alın. Üreticiler fıstık ezmesinin içerisinden yağı çıkardıkları zaman toplam fıstık miktarını azaltıp –sağlıklı yağ kaynağı– yerine şeker ekliyorlar.

Gramı 9 kalori olan istenmeyen yağ çıkarıldığında, gramı 4 kalori olan şeker ve sıfır yağ ile üreticiler tarafından ürün daha az kalorili ve yağsız görünmesi sağlanıyor. Ancak insülin direnci ve diyabet hastalarının daha fazla şekerli besin almalarına ve ciltte kırışıklık ve sarkmalara neden oluyor.

Diyetisyenlerin asla yemediği 5 besin

Diğer bir deyişle, normal halini yani tekli doymamış yağ içeren halini yemek, yağsız halinde olduğu gibi kan şekerini artırmanızdan veya insülin üretimini etkilemesinden daha iyidir. Sonuç olarak (kelime oyunlarımı bağışlayın lütfen): Doğal beslenin. Fıstık ezmesinin içeriğinde tek bulunması gereken zaten fıstıktır, teferruatı boş verin!

Diyetisyenlerin asla yemediği 5 besin

KÖTÜ BESLENMİŞ HAYVAN ÜRÜNLERİ


Ben kırmızı et ve tavuk etini yemeyi yıllar önce bıraktım ancak balık, yumurta, süt ve süt ürünlerini halen tüketiyorum. Benim bu besinleri alırken ambalajında baktığım ilk şey hayvanın nelerle beslendiğidir.

2010 Beslenme Dergisi’ndeki bir çalışmada çim ile beslenen sığır eti A ve E vitamininden ve omega-3 yağ asidinden zengin olduğu görülmüş. Ayrıca çimle beslenen sığırların etinde mısırla beslenenlere göre daha az yağ bulunduğu görülmüş. Bunun yanı sıra bir başka nokta da antibiyotiklerle beslenenlerden aldığımız antibiyotiklerin kişilerde antibiyotik direnci oluşturmada büyük rol oynamasıdır.