BIST 9.711
DOLAR 32,51
EURO 34,91
ALTIN 2.446,48
HABER /  SAĞLIK

Diyetisyene gidenler neden zayıflayamıyor?

Diyetisyene gidiyor ama bir türlü kilo veremiyor musunuz? Nasıl kilo verilir? İşte kilo vermenin püf noktaları...

Abone ol

Kiloyu yıllar içerisinde alıyoruz. Bu yüzden de günler veya haftalar seviyesinde kilo vermeyi beklemek oldukça iyimser bir beklenti olacaktır. Kilo almak nasıl bir süreç ise vermek de bu tip bir süreçtir.

Bu süreçte ihtiyacınız olan iki şey bilinç ve motivasyondur. Bilinç oluşturmak için ise bilgiye ihtiyacınız vardır. Bu bilgiyi sağlamanın en doğru yolu ise bu işin profesyoneline yani diyetisyene gitmektir. Diyetisyen size beslenmeniz ve egzersizleriniz hakkındaki bilgi eksiğiniz konusunda yardım edecektir.

Fakat iş motivasyona geldiğinde bu konuda diyetisyene gitmek tek başına yeterli olamayacaktır. Çünkü diyetisyene bir kere randevu alıp gittikten sonra bir sonraki randevunuzu genellikle 15 gün sonrasına alırsınız.

diyet.20150627020215.jpg 

Bu 15 günlük süreçte yalnız olduğunuz için motivasyon ve bilgi konusunda eksiklikler yaşarsınız. Listenize ait sormanız gereken soruları soracağınız bir muhatap ve motivasyonunuz düştüğünde bir yardımcı bulamazsınız.

Bu yüzden diyetisyene bir hevesle gidildikten sonra büyük ihtimalle bir iki gün içinde motivasyonunuzu kaybeder ve daha kilo veremezsiniz. Bu döngüden kurtulmanın yolu ise sizinle her gün konuşacak bir diyetisyen bulmaktır.

Diyeton bu konuda devreye girerek sizin için bu problemi çözüyor. Diyeton yeni nesil bir diyetisyenlik hizmeti olup, katıldıktan sonra diyetisyeninizin sizi her gün arayıp 10 dakika görüşmesi şeklinde çalışır. Böylece, her gün diyetisyeniniz yeme-içme düzeninizi takip eder ve değişiklikler önerir. Ayrıca her gün arandığınız için motivasyonunuz hep yüksek kalır ve uzun süreler boyunca alışkanlıklarınızı devam ettirir ve kalıcı olarak kilo verebilirsiniz.