BIST 9.076
DOLAR 32,33
EURO 35,11
ALTIN 2.302,83
HABER /  GÜNCEL

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde 9 bölgeye giriş-çıkış yasağı

Diyarbakır Valiliği, PKK'ya karşı düzenlenecek operasyon nedeniyle Lice ilçesinde 9 bölgeye giriş-çıkış yasağı konduğunu açıkladı. TSİ 04.00'de konan yasak ikinci bir emre kadar geçerli.

Abone ol

Diyarbakır Valiliği, PKK'ya karşı düzenlenecek operasyon nedeniyle Lice ilçesinde 9 bölgeye giriş-çıkış yasağı konduğunu açıkladı.

Yasak konan yerler Konuklu, Yaprakköy, Ahmetbey, Yünlüce, Gürbeyli ve Hamzabey mahalleleri ile Türbe Komları, Recep Komu ve Namber Tepe bölgeleri.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, Lice'de dağlık ve ormanlık alanda faaliyet yürüten "bölücü terör örgütü mensuplarına yönelik" operasyon düzenleneceği belirtildi.

Açıklamada, dokuz bölgeye giriş çıkışların, can ve mal güvenliğinin sağlanması için bugün saat 04.00'te geçerli olmak üzere ikinci bir emre kadar yasaklandığı duyuruldu.

TIKLAYIN: SİLVAN'DA SOKAĞA ÇIKMA YASAĞININ ARDINDAN OPERASYON

TIKLAYIN: SİLVAN'DA PKK SALDIRISI: 2 ASKER HAYATINI KAYBETTİ

'PKK'lılar sık sık kimlik kontrolü yapıyor'

BBC Türkçe'ye konuşan yerel bir kaynak, PKK'lıların giriş-çıkış yasağı konan bölgelerin bazılarında sık sık kimlik kontrolü yaptığını aktardı.

Yaprak Köyü Muhtarı Bedir Kozat ise Valiliğin yasak kararının bu sabah 06:00’da Jandarma Garnizon Komutanlığı’ndan muhtarların cep telefonlarına gönderilen mesajla duyurulduğunu söyledi.

Bedir Kozat, "Lice’den köye girişler yasak ancak köy yerinde insanlar sokağa nasıl çıkamaz? Tarlamız, bağımız, bahçemiz, hayvanlarımız var. Operasyon ve çatışma olunca evlerimizden çıkmıyoruz ancak şimdi durum sakin" dedi.

Canlı kalkan eylemleri sürüyor

Operasyonlara engel olmak amacıyla yaklaşık iki ay önce Lice-Hani-Kocaköy üçgenindeki belli bölgelerde canlı kalkan eylemleri başlamıştı.

Gazeteci Behçet Bayhan, eylemlerin yoğun olarak PKK’lılar mezarlıklarının olduğu alanlarda sürdüğünü söyledi.

Bayhan, "Lice’nin Ure, Sise (Yol Çatı) Speyda (Birlik) Köylerinde eylem devam ediyor. Söz konusu yerler bir süre önce güvenlikli bölge ilan edilen yerler arasında. Operasyonlarda mezarlıkların yıkılmaması için insanlar buralarda nöbet eylemi başlattı. Her gün 50 ile 150 arasında insan dönüşümlü olarak buralarda nöbet tutuyor" diye konuştu.