BIST 9.523
DOLAR 32,60
EURO 34,83
ALTIN 2.491,69
HABER /  GÜNCEL

Diyarbakır'daki hain pusuda şok ayrıntı!

Hain saldırıda şehit edilen Astsubay Nejdet Aydoğdu memleketine uğurlandı.

Abone ol

Bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldı. Bu arada saldırının yapıldığı sokaktaki tüm kameraların tahrip edildiği ortaya çıktı.

Diyarbakır Bağlar'da hamile eşiyle pazar alışverişine çıktığı sırada yüzü maskeli iki teröristin saldırısı sonucu ağır yaralanan Astsubay Nejdet Aydoğdu (24), tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Sivil kıyafetle başından vurulan Aydoğdu için ilk müdahaleyi eşi yapmıştı. Kalbi iki kez durmasına karşın yeniden çalıştırılan Aydoğdu, Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi Acil Servis bölümüne kaldırıldı. Beyninde büyük bir hasarın oluştuğu Nejdet astsubaya doktorlar cerrahi müdahalede bulunamadılar. Hayata yeniden dönen Aydoğdu'nun, saat 02.00 sıralarında kalbi yeniden durdu. Bu kez yapılan tüm müdahalelere rağmen Nejdet astsubay kurtarılmadı.

MOBESE'LER DEVRE DIŞI

Muharip Hava Kuvveti ve Hava Füze Savunma Komutanlığı'nda görevli Astsubay Üstçavuş Nejdet Aydoğdu'nun şehit edildiği sokakta ise bir başka güvenlik açığı ortaya çıktı. Olay yerinde MOBESE bulunmadığı, çevredeki esnafın güvenlik kameralarının ise Kobani eylemleri sırasında tahrip edildiği için kullanılamadığı belirlendi.

SABAHA KADAR OPERASYON

Diyarbakır'daki saldırıdan sonra Emniyet Müdürlüğü alarm durumuna geçti. Kentin birçok noktasında güvenlik önlemleri alındı. Saldırganların kırsal bölgeye kaçabilecekleri göz önünde bulundurularak, kentin giriş ve çıkışlarında kontrol noktaları kuruldu. Saldırıyı PKK'nın kamplarda eğiterek şehirlere gönderdiği Öz Savunma Birlikleri'nin yapmış olabileceği üzerinde duran istihbarat ve terörle mücadele polisleri, özel timlerin de desteği ile sabah saatlerine kadar başta Bağlar olmak üzere kentin değişik yerlerinde operasyonlar gerçekleştirdi.

GENELKURMAY KINADI

Hain saldırıyla ilgili Genelkurmay Başkanlığı da açıklama yaptı. Açıklamada, "Hunharca, adice ve kalleşçe gerçekleştirilen bu saldırıyı şiddetle kınıyor, şehidimize Allah'tan rahmet, şehidimizin değerli ailesine ve Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza başsağlığı ve sabırlar diliyoruz" ifadelerine yer verildi.

BABA EVİNDE YAS VAR

Astsubay Üstçavuş Nejdet Aydoğdu'nun memleketi Ordu'nun Pelitliyatak Mahallesi'ndeki baba ocağında üzüntü hâkim. Mahalle muhtarı Dursun Karayiğit, şehit Aydoğdu'nun Hüseyin ve Ayşegül çiftinin altı çocuğundan biri olduğunu belirterek, şehidin bir yıl önce evlendiğini, daha önce de babasını kaybettiğini, annesinin de kendisiyle Diyarbakır'da kaldığını söyledi. Karayiğit, şehidin baba ocağına Türk bayrakları asıldığını belirtti.

1 YILLIK EVLİYDİ

Diyarbakır Bağlar'da eşiyle pazar alışverişine çıktığı esnada başından vurulan Astsubay Aydoğdu, henüz 1 yıllık evliydi. Aydoğdu'nun eşinin de hamile olduğu öğrenildi. Saldırının yapıldığı sokaktaki kameraların da Kobani eylemlerinde tahrip edildiği ortaya çıktı.

ŞEHİDE SON BAKIŞ

Nejdet Aydoğdu'nun (25) cenazesi dün görev yaptığı 8. Ana Jet Üs Komutanlığı'nda düzenlenen törenle memleketi Ordu'ya uğurlandı. Törene Şehidin eşi Esra ile annesi Selma da katıldı. Gözyaşlarına hâkim olamayan şehidin ailesi, yakınlarının ve askerlerin destekleriyle ayakta durabildiler. Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Akın Öztürk, şehit yakınlarının yanına giderek başsağlığı dileğinde bulundu. Havayoluyla Samsun'a uğurlanan şehidin cenazesi memleketi Ordu'da toprağa verilecek.