BIST 9.645
DOLAR 32,57
EURO 34,89
ALTIN 2.433,90
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Diyarbakır'da son durum sokağa çıkma yasağı kalktı

Diyarbakır'da son durum Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Diyarbakır'da açıklama yaptı, sokağa çıkma yasağının bu akşam 18.00'de biteceğini duyurdu.

Abone ol

Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Diyarbakır'daki olaylara ilişkin açıklama yaptı.

İşte Eker'in açıklamalarından satır başları:

SOĞAKA ÇIKMA YASAĞI 18.00'DE BİTİYOR

Gelinin durum itibarıyla sokağa çıkma yasağına gerek olmadığına karar verildi. Daha önce 18:00'den itibaren uygulanacağı ilan edilen sokağa çıkma yasağı uygulaması son bulacaktır. Az sonra Valiliğimizin sitesinden bu duyurulacaktır. Sokağa çıkma yasağı konusunda vatandaşlarımızın gösterdiği hassasiyet ve duyarlılıklarından ötürü teşekkür ediyorum.

37 YARALININ TEDAVİSİ SÜRÜYOR

Olaylarda 10 vatandaşımız Diyarbakır’da hayatını kaybetti. Otopsileri tamamlanan vatandaşların cenazeleri ailelerine teslim edildi. An itibarıyla 37 yaralının tedavisi sürüyor.

124 bina saldırıya uğradı zarar gördü. Bir kısmı özel işyerleri, marketler.
14 tane resmi bina, 15 banka şubesi ve 10’u kullanılamaz hale gelen 34 okul. 8’i kent merkezinde 26’sı da değişik ilçelerde.

Resmi binalarda okullarda PTT Bank ve diğer banka şubeleriyle ilgili yağma olayları da oldu. Bismil ilçe tarım müdürlüğünde 8 bilgisayar 4 yazıcı ile birlikte yağmalandı. Güvenlik kameraları tahrip edilmiş.

PTT Bank’tan kıymetli evrak para vs alınıp götürülmüş. Marketlerden de eşya alınıp götürüldüğü biliniyor.

47 ARAÇ TAHRİP EDİLDİ

27 özel, 20 resmi araç tahrip edildi.

5 parti binası, 36 tane de şehrin güvenliğini sağlamada kullanılan MOBESE kameralar zarar görmüş.

Merkezde 80 ilçelerle beraber 116 kişi gözaltına alındı. 294 kişiye de ilgili mevzuat gereğince sokağa çıkma yasağını ihlal ettikleri gerekçesiyle işlem yapıldı.

Ayrıntılı hasar tespit çalışması yapılıyor. Terörden zarar görenlerle ilgili hükümetimizin çıkardığı bir yasa var. Müracaatları halinde onlara da ödemeleri yapılacak.

Gerek esnafımız gerek tüccarımız gerek vatandaşımız bu akıl tutulması diyeceğimiz hiçbir gerekçe aslında kabul etmeyen bu tür saldırılarda zarar gören kardeşlerimize de geçmiş olsun dileklerimi sunmak istiyorum.

Güvenlik güçlerimizin bütün kışkırtmalara rağmen olağanüstü bir metanet gösterdiğini gördüm. Onlar eşliyle neredeyse bir ölüm olsun da daha büyük olaylar olsun çabası göründü. Ona rağmen güvenlik kuvvetlerimiz askeriyle polisiyle metanetle sabırla görevlerini yaptı.

Bunun aslında bu şekildeki saldırıların tahribatın yakıp yıkmaların bize göre hiçbir gerekçesi yok. insanların bir konuyla ilgili tepkilerini ortaya koyacakları hakları vardır. Buna saygı duyarız ama bunu bahane gösterip yakıp yıkmak hukuka da vicdana da sığmaz.

Dileriz ki bu hasarla kalını ve bugün gündüzden beri gelişen olayların ardından şehirde şu an sükûnet var. Katlı sağlayan herkese teşekkürlerimi iletmek istiyorum.