BIST 9.717
DOLAR 32,53
EURO 34,95
ALTIN 2.437,22
HABER /  GÜNCEL

Diyarbakır'da şiddetli patlama yaralılar var

DİYARBAKIR Silvan Bağdere Jandarma Karakolu yakınlarındaki karayolu üzerinde askeri aracın geçişi sırasında mayın patladı. Olayda 21 asker yaralandı.

Abone ol

DİYARBAKIR'da askeri personel taşıyan zırhlı aracın geçişi sırasında PKK'lı teröristlerce yola döşenen patlayıcı infilak ettirildi. Patlamada, 21 asker yaralandı.

Alınan bilgiye göre, Diyarbakır-Silvan karayolunun Bağdere mevkisinde terör örgütü PKK mensuplarınca yola yerleştirilen patlayıcı, Jandarma Özel Harekat (JÖH) Timi'nin bulunduğu zırhlı aracın geçişi sırasında patlatıldı.  Saldırıda 21 asker yaralandı. Yaralı askerlerin hayati tehlikelerinin bulunmadığı ve hastanelerde tedavi altına alındığı belirtildi.

DİCLE TIP FAKÜLTESİNE KALDIRILDI

Olay Diyarbakır- Silvan karayolunun 30’ncu kilometresinde bulunan Bağdere mevkiinde meydana geldi. Burada, teröristler tarafından yola tuzaklanan mayın, askerleri taşıyan otobüsün geçişi sırasında patlatıldı. Patlamada, çok sayıda asker yaralandı. Yaralıların taşınması için bölgeye çok sayıda ambulans istenirken, durumu ağır olan yaralılar, helikopterlerle getirildikleri 7’nci Kolordu Komutanlığı’ndan ambulanslarla Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırılarak, tedavi altına alındı.

TANKIN ALTINDA KALAN ASKER ŞEHİT OLDU

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde şehir merkezinde çıkan olaylarda ise tankın altında kalan bir asker şehit oldu.

DİYARBAKIR SİLVAN'DA SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI

 Diyarbakır'ın 3 mahallesinde sokağa çıkma yasağı 8’inci gününe giren Silvan İlçesi’nde operasyonlar devam ediyor. HDP milletvekilleri bu mahallelere girmek istedi, ancak güvenlik güçleri çatışma olduğu gerekçesiyle izin vermedi.

Diyarbakır’ın Silvan İlçesi’nde geçen salı günü saat 05.00’den itibaren Tekel, Mescit ve Konak mahallelerinde PKK’lıların sokaklara kazdığı hendeklerin kapatılması, barikatların kaldırılması için ikinci bir duyuruya kadar sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Sokağa çıkma yasağının ardından mahallelerdeki barikatları kaldırmak, hendekleri kapatmak için zırhlı araçlar ve kepçelerle giden polis ekipleri mahallelere girdi.

1 POLİS ŞEHİT OLDU 6 KİŞİ YAŞAMINI YİTİRDİ

Silvan'da üç mahallede sokağa çıkma yasağı bugün 8’inci gününe girerken, bugüne kadar olaylarda 1 polis şehit oldu, 6 kişi de yaşamını yitirdi.

Silvan’a giden aralarında HDP milletvekilleri Çağlar Demirel ve Feleknas Uca’nın da bulunduğu heyet bugün sokağa çıkma yasağı bulunan Mescit Mahallesi’ne girmek istedi. Mahalle girişinde önlem alan polis ekipleri, milletvekilleri ve yanındakilerin mahalleye girişine izin vermedi. Tartışma sırasında polis yetkilisi sadece milletvekilinin girebileceğini, sokağa çıkma yasağı nedeniyle diğerlerine izin vermeyeceklerini söyledi. Bu tartışmadan sonra milletvekilleri ve yanındakiler, bölgeden ayrıldı.