BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Diyarbakır'da sahte diploma baskını!

Diyarbakır'da sahte diploma düzenledikleri iddia edilen 7 kişiden 1'i tutuklandı.

Abone ol
DİYARBAKIR'da polisin sahte diploma düzenleyen kişilere yönelik düzenlediği operasyonlarda gözaltına alınan 7 kişiden 1'i tutuklandı.

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğüne bağlı Mali Büro ekipleri kentte evrakta sahtecilik yapan kişilere yönelik operasyon düzenledi. Sahte lisans ve bir çok alanda kullanılabilecek diplomaları yapıldığını belirleyen polis, diplomaların Diyarbakır Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı resmi okullar ve özel rehabilitasyon merkezlerinde kullanıldığını saptadı.

Düzenlenen sahte evrak ve diplomalarla özel eğitim kurumları ve rehabilitasyon merkezlerinde görev yapan rehber öğretmenler başta olmak üzere farklı mesleklerde görev yaptıklarını tespit eden polis Diyarbakır merkezli Ağrı ve Adıyaman'da belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon düzenledi ve şüpheli 7 kişi yakalanarak gözaltına alındı. Sahte diplomaları düzenleyen ve kullandığı belirlenen M.A.'nın dosyalarını araştıran polis sahte ön lisans diplomasıyla ÖSYM, KPSS'ye girerek göreve başladığını belirledi. 
 
Sorgularından sonra 'resmi belgede sahtecilik ve nitelikli dolandırıcılık' suçlamasıyla mahkemeye sevk edilen 7 şüpheliden M.A., tutuklanırken, 6 kişi tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.