BIST 9.065
DOLAR 32,32
EURO 35,13
ALTIN 2.294,98
GÜNCEL

Diyarbakır'da PKK'ya ait iki drone ele geçirildi! Dikkat çeken forma

DİYARBAKIR'da, terör örgütü PKK mensuplarınca 5 farklı noktaya tuzaklanan 5 el yapımı patlayıcının imha edildiği bildirildi. Operasyon kapamında 2 drone ve çok sayıda mühimmat ve yaşam malzemesi ele geçirildi. Arkasında 'vurguncular' yazılı çok sayıda forma dikkati çekti.

Diyarbakır Valiliğinden yapılan açıklamaya göre, İl Jandarma Komutanlığınca Lice ve Hani ilçeleri kırsallarında 3 Ekim'de Jandarma Komando Timleri, Jandarma Özel Harekat Timleri, Polis Özel Harekat Timleri ve güvenlik korucularıyla başlatılan "Bayrak-94 Şehit Uzman Jandarma Çavuş Mustafa Sarı-1 Müşterek Operasyonu" tamamlandı.

Operasyonda, teröristlerce kullanılan 16 sığınak ve 3 barınak vatandaşların da yardımıyla tespit edilerek kullanılmaz hale getirildi. Lice ilçesi Birlik köyünde 5 farklı noktada, amonyum nitratla hazırlanmış ve uzaktan komuta sistemiyle patlatmaya hazır hale getirilmiş 5 el yapımı patlayıcı yerinde imha edildi.

Operasyonda, jelikan bidonlarda 3 kalaşnikof piyade tüfeği, silah, bin 169 fişek, 121 biksi makinalı tüfek fişeği, 40 fişek, 2 roketatar mühimmatı, 4 el yapımı el bombası, 3 roketatar sevk fişeği, 3 keskin nişancı tüfeği şarjörü ve kütüklüğü, 28 uzaktan kumanda, parçalanmış roketatar sevk fişeği, 31 entegre, araç telsizi, el telsizi, 2 drone, 4 tabanca şarjörü, 2 ruhsatsız av tüfeği, 175 kilogram amonyum nitrat, 7 büyük tüp, 5 küçük tüp, 3 dipçik, 9 şemsiye, 3 akü, 7 termal elbise, soğuk iklim üst elbisesi, 9 terörist kıyafeti, 110 çift mekap ayakkabı, 100 operasyon tişörtü, üzerinde PÖH yazan 2 tişört ve bir polar, çok sayıda giyim, yaşam ve tıbbi malzeme ile örgütsel kitap ele geçirildi.

928 KİLOGRAM ESRARA EL KONULDU Silvan ilçesinde düzenlenen operasyonda da Demirkuyu Mahallesi Esenyol mezrası sınırlarında belirlenen el yapımı düzeneği yerinde imha edildi. Arazideki aramalarda çok sayıda giyim ve yaşam malzemesi bulundu. Narko terörizmle mücadele faaliyetleri kapsamında, bin 500 kök Hint keneviri ile 928 kilogram esrar ele geçirildi.

Sitene Ekle
Etiketler