BIST 9.525
DOLAR 32,56
EURO 34,69
ALTIN 2.488,25
HABER /  GÜNCEL

Diyarbakır'da PKK'lı öğretmen arbedesi

DİYARBAKIR'da kararı protesto etmek isteyen Eğitim-Sen üyesi gruba müdahale edildi

Abone ol

Diyarbakır'da, Milli Eğitim Bakanlığınca bölücü terör örgütü ve uzantılarına destek verici nitelikte faaliyetlerde bulunduğu belirlenen 11 bin 285 öğretmenin açığa alınmasını protesto etmek isteyen Eğitim-Sen üyesi bir gruba müdahale edildi.

Eğitim-Sen üyesi bir grup, sendikalarına kayıtlı öğretmenlerin açığa alınmalarını protesto etme gerekçesiyle Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde toplandı.

Güvenlik güçlerince gruba, Valilikçe 15 Ağustos'ta 2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunun 12. maddesi, 2935 sayılı Olağanüstü Hal Kanunun 11-m maddesi gereğince il ve ilçelerde açık alanlarda stant açma, çadır kurma, basın açıklamaları yapma, oturma eylemi, miting, her türlü toplantı ve gösteri yürüyüşlerinin ikinci bir emre kadar yasaklandığı hatırlatılarak, dağılmaları istendi.

Milli Eğitim Müdürlüğünün bahçesinden çıkartılan grup daha sonra slogan atarak basın açıklaması yapmak istedi. Güvenlik güçlerinin uyarılarına rağmen dağılmayan gruba tazyikli su ve biber gazıyla müdahale edildi. 

Müdahalelere rağmen dağılmayan bazı Eğitim-Sen üyeleri gözaltına alındı.