BIST 9.080
DOLAR 32,36
EURO 34,99
ALTIN 2.315,59
HABER /  GÜNCEL

Diyarbakır'da olaylı gece!

Diyarbakır’da sokağa çıkma yasaklarını protesto etmek amacıyla öğlen saatlerinde başlayan olaylar sürüyor.

Abone ol

Diyarbakır'da öğlen saatlerinde başlayan sokağa çıkma yasaklarını protesto gösterileri gece saatlerinde şiddetlendi.

Havanın kararmasıyla birlikte kurdukları barikatlarla yolları trafiğe kapatan yüzleri maskeli gruplar, polise el yapımı patlayıcı ve havaifişeklerle saldırdı. Polis, gruplara biber gazı ve tazyikli su ile müdahale etti. Öğlen saatlerinde yaşanan gösterilerde ise 17 yaşındaki Mahmut Bulak isimli bir genç başına kurşun isabet etmesi sonucu hayatını kaybetmişti.

Diyarbakır’da sokağa çıkma yasaklarını protesto etmek amacıyla öğlen saatlerinde başlayan olaylar sürüyor. Bugün kepenklerin açılmadığı kentte havanın kararmasıyla birlikte Bağlar ile Kayapınar ilçelerinde yasadışı eylem yapan yüzleri maskeli göstericiler ile polis arasında çatışmalar yaşandı.



Merkez Bağlar ilçesi Emek Caddesi’nde bir araya gelen bir grup gösterici, ana yol ve ara sokakları barikatlar kurarak kapattı. Bir süre sonra olay yerine zırhlı araçlarla polis ekipleri geldi. Polis, gruba biber gazı ve tazyikli su ile müdahale etti. Müdahalenin ardından grup ara sokaklara dağılarak, polise taş ve el yapımı patlayıcılarla saldırdı. Olayda ölen ya da yaralanan olmazken, polis göstericileri dağıtmak için ara sokaklara biber gazı attı. Benzer olaylar ilçenin Sento, Gürsel, Fatih ve Göçmenler caddelerinde de yaşandı.

Kayapınar ilçesi Gaziler Kavşağı’nda da bir grup gösterici yolu trafiğe kapatarak eylem yaptı. Göstericiler buraya gelen polis ekiplerine ise havai fişeklerle saldırdı. Polis, gruba biber gazı ve tazyikli su ile müdahale etti. Kentin çeşitli bölgelerinde olaylar sürüyor.