BIST 9.056
DOLAR 32,31
EURO 35,12
ALTIN 2.301,95
HABER /  GÜNCEL

Erdoğan'ın güzergahında el yapımı bomba

Başbakan Erdoğan'ın Diyarbakır mitingi öncesi esnafın büyük kısmı kepenkleri kapattı. Peki Osman Baydemir neler söyledi?

Abone ol

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bugün Diyarbakır'da gerçekleştireceği miting öncesi kentteki güvenlik önlemleri arttırıldı. Erdoğan'ın konvoyunun geçeceği güzergahta bulunan el yapımı bir patlayıcı ise imha edildi.

MİTİNG ÖNCESİ DİYARBAKIR'DAN FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın mitingi öncesi Diyarbakır'da olaüğanüstü güvenlik önlemleri alındı. Diyarbakıkır'ın Bağlar, Sur ve Yenişehir ilçelerinin sadece ara sokaklarında bazı kepenklerin kapalı olduğu gözlenirken, söz konusu ilçelerin ana caddelerindeki işyerlerinin açık olduğu görüldü. Polis, Başbakan Erdoğan'ın havaalanından miting alanına kadar geleceği yolda olağanüstü güvenlik önlemleri aldı. Kentte Başbakan Erdoğan için adeta kuş uçurtulmazken, Başbakan'ın geçeceği yolda bulunan şüpheli bir paketten el yapımı patlayıcı bulunarak imha edildi.

POLİS TAKVİYESİ YAPILDI

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bugün Diyarbakır'da saat 14.30 sıralarında gerçekleştiriceği miting öncesi polis olağanüstü güvenlik önlemleri aldı. Diyarbakır'a çevre illerden takviye olarak çok sayıda polis gelirken, polis özellikle Başbakan'n konvoyunun geçeceği Bağlar ilçesinde önlemleri üst seviyeye çıkarttı. Söz konusu yolda hiç bir aracın park etmesini izin vermeyen polis, protesto amaçlı grupların da toplanmasına izin vermiyor. Başbakan Erdoğan'ın miting yapacağı İstasyon meydanına çıkan yollar trafiğe kapatılırken, miting alanı ve çevresine saat 12.30'a kadar kimse yaklaştırılmıyor.

KEPENKLERİN BÜYÜK KISMI AÇIK, EL YAPIMI PATLAYICI BULUNDU

PKK'ya yakın çevrelerin Başbakan'ın mitingine gidilmemesi yönündeki çağrıları üzerine bugün özellikle Bağlar, Sur ve Yenişehir ilçesindeki bazı ara sokaklarda bulunan işyerlerinin kepenklerinin kapalı olduğu görülürken, ana caddelerdeki kepenklerin büyük kısmının açık olduğu gözlendi. Bağlar ilçesi Döryol mevkiine bir grup tarafından orta refüje bırakılan poşetten el yapımı patlayıcı ve 4 adet molotof kokteyli bulunarak bomba uzmanları tarafından imha edildi.

 

 

 

BAYDEMİR ERDOĞAN'I BÖYLE KARŞILAYACAK

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, Diyarbakır’ın bugünün de dün gibi olacağını söyledi.

Hürriyet'ten Aysel Alp, Baydemir ile konuştu. Baydemir, Anakent ve ilçe belediyelerinin her mesai günü yaptığı rutin programını uygulayacağını söyledi.

GERGİN ATMOSFER YOK

"Yani çöpler toplanacak mı?", sorusuna Baydemir, “Bugün de aynısını yürüttük yarın da aynısını yapacağız” demekle yetindi. “Temennim hiçbir şey olmaması. Olağan bir gün ne ise öyle geçmesi” diyen Baydemir,  kepenklerle ilgili soruya “Ben kepenk kapatma çağrısı duymadım. Olağanüstü bir durum olacağına kanaat getirmiyorum. Diyarbakır’da gergin atmosfer yok” diye cevap verdi.

4 GÜN ÖNCE ÖLÜMLE TEHDİT EDİLMİŞLERDİ

Dört gün önce internet üzerinden açıklama yapan terör örgütü mitinge gidenlerin ‘kana bulaşacağı’nı belirterek Diyarbakır halkını ölümle tehdit etmişti. Dün gece ise Diyarbakır’da BDP’nin desteklediği bağımsız milletvekili Emine Ayna’nın da katıldığı bir yürüyüş düzenleyen partililer, daha sonra işyeri açık olan esnafları, çay ocaklarını, kafe ve lokantaları gezerek vatandaşları tehdit etti.

Terör örgütü yandaşları evleri de gezerek, "Yarın mitinge kimse gitmeyecek. Giden olursa hem köşe başlarında hem da miting alanında adamlarımız var. Gözlem altında olacaksınız bilginiz olsun” diyerek gitmemelerini, gitmeleri halinde kendilerine zarar vereceklerini anlattı.