BIST 9.080
DOLAR 32,39
EURO 35,01
ALTIN 2.325,72
HABER /  GÜNCEL

Diyarbakır'da iki uzman çavuş kaçırıldı

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde iki uzman çavuş, silahlı bir grup tarafından kaçırıldı. Güvenlik güçleri, kaçırılan uzman çavuşların bulunması için bölgede çalışma başlattı.

Abone ol

DİYARBAKIR'ın Lice İlçesi'nde karakol yapımını protesto için dün gece yol kesen PKK'lı grup, Bingöl'den otobüsle gelmekte olan 2 uzman çavuşu kaçırdı. Prosto eylemi nedeniyle Lice-Bingöl karayolu dün geceden beri trafiğe kapatılırken, kaçırılan 2 uzman çavuşun kurtarılması çalışmaları sürüyor.

Lice İlçesi'ne bağlı Abalı Köyü'nde bulunan Abalı Jandarma Karakolu'ndaki inşaatı protesto eden bir grup, dün gece Diyarbakır-Bingöl karayolunu trafiğe kapatarak durdurdukları araçlarda kimlik kontrolü yaptı. Bölgede önlem alan güvenlik güçleri yol kesen PKK yandaşı gruba müdahale etti.

DURDURULAN ARAÇTA BULUNAN 2 UZMAN ÇAVUŞU KAÇIRDILAR

Yol kesen grup güvenlik güçlerine taş ve havai fişeklerle saldırırken, jandarma timleri de göz yaşartıcı bomba atarak dağıtmaya çalıştı. Çıkan olaylarda 8 asker yaralandı. Geç saatlere kadar süren olaylar sırasında, PKK yandaşları durdurulan araçlardan birinde bulunan ve Bingöl'den Diyarbakır'a gelen 2 uzman çavuşu, yaptıkları kimlik kontrolü ardından kaçırıldı.

Olayların çıkması üzerine BDP Diyarbakır İl Başkanı Zübeyde Zümrüt dün gece ilçeye giderken, Lice-Bingöl karayolunun halen kapalı olduğu bildirildi.

Kaçırılan ve PKK'nın elinde olduğu değerlendirilen 2 uzman çavuşun kurtarılması için bölgede operasyonlar sürdürülüyor.

ÖRGÜTÜN SERBEST BIRAKMA ŞARTI

Örgütün yayın organları ise iki uzman çavuşun karakol yapımının durdurulması karşılığında serbeste bırakılabileceğini yazdı.