BIST 9.080
DOLAR 32,33
EURO 35,10
ALTIN 2.305,44
HABER /  GÜNCEL

Diyarbakır'da hain tuzak! Şehit haberi geldi!

Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde son dakika şehit haberi geldi. Bombalı saldırıda bir asker şehit oldu, 3 asker ise yaralandı.

Abone ol

Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde görev dönüşündeki askere bombalı saldırı düzenlendi, saldırıda ilk belirlemelere göre 1 asker şehit oldu, 3 asker ise yaralandı. Şehit olan uzman çavuşun adının Mehmet Kara olduğu belirtildi. 

Genelkurmay Başkanlığından, Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde hidroelektrik santrali (HES) inşaatının emniyetini sağlayan güvenlik güçlerine düzenlenen, bir askerin şehitolduğu, 3 askerin yaralandığı saldırının ardından teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için karadan ve havadan operasyonlara devam edildiği bildirildi.

sehit-uzman-cavus-1-ay-once-nisanlanmis-ilk-7621941_1705_m.jpg

Genelkurmay Başkanlığından yapılan yazılı açıklamada, Panak köyü bölgesindeki HES'in emniyetini sağlayan askerlere 05.50'de teröristlerce roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldırıda bulunulduğu kaydedildi.

diyarbakir-da-1-asker-sehit-3-asker-yarali-5977238.jpeg

Saldırıya anında karşılık verildiği belirtilen açıklamada, "Çatışmada kahraman bir uzman çavuşumuz şehit olmuş, kahraman üç personelimiz yaralanmış, yaralılar derhal helikopterle hastaneye tahliye edilmişlerdir. Bölgeye taarruz helikopter kolu, insanlı keşif uçağı, karadan ve havadan takviye birlikler sevk edilmiş olup, teröristlerin etkisiz hale getirilmesi maksadıyla karadan ve havadan operasyonlara devam edilmektedir" değerlendirmesinde bulunuldu.

Açıklamada, "Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu menfur ve alçakça saldırıda hayatını kaybeden kahraman şehidimize Allah'tan rahmet, değerli ailesine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve yüce Türk milletine başsağlığı ve sabır, saldırıda yaralanan kahraman personelimize acil şifalar temenni ediyoruz" ifadesine yer verildi.

ŞEHİDİN KİMLİĞİ AÇIKLANDI

Düzenlenen bombalı ve uzun namlulu silahlı saldırıda şehit düşen askerin Kırşehir nüfusuna kayıtlı Uzman Çavuş Mehmet Kara olduğu belirtildi.

KIRŞEHİR'E ATEŞ DÜŞTÜ
 
Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde hidroelektrik santrali inşaatının güvenliğini sağlayan güvenlik güçlerine bölücü terör örgütü PKK  mensuplarınca gerçekleştirilen saldırıda şehit olan Mehmet Kara'nın  Kırşehir'deki baba evine acı haber ulaştı.

sehit-uzman-cavus-1-ay-once-nisanlanmis-ilk-7621941_1033_m.jpg 
 Kırşehir Jandarma Komutanlığı Harekat Şube Müdürü Binbaşı Seyit Ali  Aslan, 26 yaşındaki şehidin Kındam Mahallesi'ndeki evinde baba Metin Kara'ya  şehadet haberini verdi.
 
TEK OĞLU ŞEHİT OLDU
 
Oğullarının şehit olduğu haberini alan baba Metin ve anne Nazlı Kara  gözyaşlarına boğuldu. Şehit Kara'nın iki kız kardeşi olduğu, bir ay önce Diyarbakır'daki  görevine gittiği öğrenildi. Kara'nın eniştelerinden birisinin de üsteğmen olarak  görev yaptığı belirtildi.
 
Ailenin oturduğu sokağa Türk bayrağı asılırken baba Metin Kara,  şehidin tek oğlu olduğunu, askerliğini yaptıktan sonra uzman onbaşı olarak Diyarbakır'a gittiğini söyledi.
 
BİR YIL SONRA DÜĞÜNÜ VARDI
 
Diyarbakır'a gitmeden önce oğlunun nişanlandığını anlatan Kara, bir  yıl sonra da düğün yapmayı planladıklarını dile getirdi. Teröristlere karşı kararlılığın devam ettirilmesi gerektiğini belirten  Kara, "Benim tek isteğim, o teröristlere 'dur' bile demesinler. Gördükleri yerde  vursunlar. Tek oğlumdu" diye konuştu.