BIST 9.678
DOLAR 32,59
EURO 34,86
ALTIN 2.504,85
HABER /  GÜNCEL

Diyarbakır'da gerilim! İl Başkanı gözaltında!

DBP Diyarbakır İl Eş Başkanı Hafize İpek'in gözaltına alınması üzerine il binası önünde basın açıklaması yapıldı.

Abone ol

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Diyarbakır İl Eş Başkanı Ali Şimşek, "Belediye başkanları ve parti yöneticilerimizin duruşları, konumları ve mücadeleleri meşrudur. Sonuna kadar bunun arkasındayız" dedi.

DBP'nin önceki gün Silvan'da cadde ve sokaklara hendek kazan, barikat kuran terör örgütü PKK yandaşlarına yönelik operasyonları protesto etmek için kepenk ve kontak kapatılması yönündeki "yaşamı durdurma" çağrısıyla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında, Diyarbakır İl Eş Başkanı Hafize İpek'in gözaltına alınması üzerine il binası önünde basın açıklaması yapıldı.

Burada konuşan Şimşek, İpek'in gözaltına alınmasını eleştirerek gözaltına alınan belediye başkanları ve parti yöneticilerinin halkın hakkını savunmak üzere mücadele ettiğini ileri sürdü.

İpek'in arkasında olduklarını dile getiren Şimşek, "Belediye başkanları ve parti yöneticilerimizin duruşları, konumları ve mücadeleleri meşrudur. Sonuna kadar bunun arkasındayız" dedi.

Basın açıklamasına Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak, Hakların Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakır milletvekilleri Çağlar Demirel ve Sibel Yiğitalp ile diğer partililer katıldı.

DBP İl Başkanlığının çağrısı üzerine kentte bazı iş yerleri kepenk, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi bünyesinde hizmet veren otobüsler de kontak kapatmış, ulaşımın aksamasına neden olay eylem vatandaşların mağduriyetine neden olmuştu.