BIST 9.722
DOLAR 32,57
EURO 34,99
ALTIN 2.425,56
HABER /  GÜNCEL

Diyarbakır'da FETÖ darbe evi bulundu gözaltılar var

DİYARBAKIR'da 15 Temmuz gecesi FETÖ'nün üst düzey yöneticilerinin toplantı yaptığı ev tespit edildi. Bu evlerde yapılan aramalarda örgütün adliyedeki en üst düzey yönetici olarak kabul edilen bir hakim, bir savcı ve bir sivilin yakalandı.

Abone ol

15 Temmuz'un yıldönümü nedeniyle Kamuoyunu bilgilendirme adına basın toplantısı düzenleyen Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Erkut Güre, önemli açıklamalarda bulundu.

Güre, FETÖ'nün Diyarbakır'daki darbe yönetim merkezi olarak kabul edilen evin tespit edildiğini söyledi. Evde yaklaşık 30 kişinin neler yapılacağına yönelik toplantı yaptığını belirten Güre, toplantıya katılan örgütün sivil yöneticileri ile FETÖ imamlarının kendilerine bağlı unsurlara talimat verdiklerini kaydetti.

GAYBUBET EVİ
Başsavcı, etkin pişmanlık yasasından faydalanan FETÖ üyelerinin ifadeleri doğrultusunda, kaçak örgüt üyelerinin saklandığı ve "gaybubet evi" olarak adlandırılan 4 evin de tespit edildiği bilgisini verdi.

BİR HAKİM, BİR SAVCI GÖZALTINDA
Güre, bu evlerde yapılan aramalarda örgütün adliyedeki en üst düzey yönetici olarak kabul edilen bir hakim, bir savcı ve bir sivilin yakalandığını dile getirdi.