BIST 9.605
DOLAR 32,50
EURO 34,68
ALTIN 2.477,39
HABER /  GÜNCEL

Diyarbakır'da bu ilk kez oluyor gören şaşkın!

SUR İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne Diyarbakır Emniyet Müdürü Tacettin Aslan'ın onayı ile Asuman Karacık getirildi. Cadde ve sokaklarda vatandaşlarla bir araya gelen Karacık'ı görenler şaşkınlığını gizleyemiyor.

Abone ol

SUR İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne kadın emniyet müdürü atandı. 10 gün önce göreve başlayan Asuman Karacık ilçede vatandaşlarla bir araya gelip, onların sıkıntılarını dinliyor.

Diyarbakır'ın Sur İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne ilk kez  kadın emniyet müdürü atandı. 

Geçen yıl PKK'lı teröristlerin çukur kazıp, barikat kurup yaşamı hiçe  sayan saldırılar gerçekleştirdiği ve bu nedenle vatandaşın büyük mağduriyet  yaşadığı Sur ilçesinde emniyet müdürlüğü görevine, Diyarbakır Emniyet Müdürü  Tacettin Aslan'ın onayı ile Asuman Karacık, getirildi. 

Yaklaşık 10 gün önce ilçedeki görevine başlayan Karacık, bu süreçte  tarihi sokaklarda ekiplerle yaptığı uygulamalarla dikkati çekiyor.



Sur'da geçen yıl çukur kazan ve bombalı saldırılar düzenleyen  teröristlerin etkisiz hale getirildiği operasyonlarda da görev alan Karacık, ilçe  sakinleriyle kısa sürede kaynaştı. Vatandaşlar tanışma imkanı buldukları Karacık'a büyük ilgi gösterdi. Adeta açık hava müzesi konumundaki ilçede başta Gazi Caddesi olmak  üzere tüm cadde ve sokaklarda vatandaşlarla bir araya gelen Karacık, onlarla  sohbet ediyor, sıkıntılarını dinliyor. Ziyaretlerinde kadın bir emniyet müdürünü ilk kez gördüklerini ifade  eden esnaf, güvenlik güçlerine her türlü desteği verdiklerini dile getirdi.



  "VATANDAŞIN YANINDAYIZ"

 Karacık, yaptığı açıklamada, Diyarbakır'da 9 yıldır görev yaptığı için  kenti ve kentte yaşayanları çok iyi tanıdığını söyledi.   Geçen yıl Sur'da teröristlere yönelik operasyonda yer aldığını  vurgulayan Karacık, "Sur'da kötü günler geride kaldı. Bundan sonra halkımızla ele  ele verip huzur ve güvenliği sürdüreceğiz. Halk devletine güveniyor. Sürekli  ziyarete geliyorlar, her zaman yanımızdalar. Bunun için kendilerine teşekkür  ediyoruz." dedi.  Vatandaşların kendisine yakından ilgi gösterdiğini kaydeden Karacık,  kadınlarla daha çok iletişim kurduklarını, beylerin de duydukları memnuniyeti  dile getirdiğini bildirdi.Karacık, vatandaşın gece gündüz demeden istediği vakit kapılarını  çalabileceğine işaret ederek, "Vatandaşımızın her zaman yanlarındayız. Gece  sabaha kadar ara sokaklarda uygulama yapıyoruz. 10 günde aralarında uyuşturucu  satıcılarının da yer aldığı çok sayıda suçluyu yakaladık." ifadelerini kullandı. Karacık'ı iş yerinde ağırlamak isteyen esnaf Mesut Çiçekli, ilçeni  tarihi ve turistik önemine değinerek, böylesine tarihi bir ilçeye kadın emniyet  müdürü atanmasından mutluluk duyduklarını belirtti.