BIST 9.722
DOLAR 32,55
EURO 35,01
ALTIN 2.427,00
HABER /  POLİTİKA

Diyarbakır'da açıkladı: PKK’nın en büyük destekçisi...

Başbakan Binali Yıldırım, Diyarbakır'da halka hitap etti. PKK'nın en büyük destekçisinin FETÖ olduğunu söyleyen Yıldrım; ''FETÖ PKK'nın değirmenine su taşıyor PKK'da FETÖ'nün değirmenine su taşıyor'' dedi.

Abone ol

Başbakan Binali Yıldırım, Diyarbakır Valiliği önünde toplu temel atma töreninde halka seslendi.

PKK ve FETÖ'nün işbirbirliği içinde hareket ettiklerini söyleyen Başbakan Yıldırım şu açıklmalarda bulundu.

Kardeşliğimize, birliğimize ve beraberliğimize hep birlikte sahip çıktınız. 15 Temmuz’da ay yıldızlı bayrağımıza, halkın seçtiği Cumhurbaşkanımıza, Recep Tayyip Erdoğan’a sahip çıktınız. Bir kez daha bir ve beraber olmanın nasıl olduğunu herkese gösterdiniz. Terör örgütlerine karşı biriz, beraberiz, Türkiye’yi böldürtmeyiz dediniz. Demokrasiye, milli iradeye hep birlikte sahip çıktık. FETÖ, toplumsal barışı kendince yok edeceğini sandı. Militanlarıyla ülke birliğine saldırdı. Şimdi görüyoruz ki kardeşliğimizin, birliğimizin ve beraberliğimizin en büyük düşmanı PKK ve FETÖ’dür. PKK’nın en büyük destekçisi FETÖ’dür. İkisinin de amacı aynıdır.

FETÖ, PKK'NIN DEĞİRMENİNE SU TAŞIYOR

FETÖ'nün suç üstü yakalanması Kürt vatandaşlarımız için de tarihi bir fırsattır. Doğu'nun Güneydoğu'nun kalkınmasını artık engelleyemeyecekler. PKK'nın kanlı yüzü de 15 Temmuz'dan sonra daha net ortaya çıkmaya başlamıştır. FETÖ PKK'nın değirmenine su taşıyor PKK'da FETÖ'nün değirmenine su taşıyor. Bunların akı hocaları da aynıdır. Ancak bu millet büyü millet. Ne FETÖ'ye ne de PKK'ya bu milleti bırakmayız. Diyarbakır buna izin vermez. Bu şanlı milleti kimsenin bölmeye parçalamaya gücü yetmeyecektir. Siz sadece FETÖ'ye değil, hendek kazdıranlara da gereken cevabı verdiniz. Bunun için sizlere teşekkür ediyorum. 79 milyon adına teşekkür ediyorum. 

AMAÇLARINA ULAŞMALARINA ENGEL OLACAĞIZ

PKK terör örgütü değildir diyenlere Diyarbakır'dan güçlü bir ses: PKK en hain en kanlı terör örgütüdür! Hiç merak etmeyin bunların sonu yakındır. Çocuklarımızı asla ve asla dağa çıkaramayacaklar. Çünkü daha çok yatırm yapacağız ve onlara daha fazla gelecek hazırlayacağız ve bunların kirli amaçlarına erişmesine engel olacağız.

GEÇMİŞİMİZİ BİRLİKTE KURDUK GELECEKTE DE OMUZ OMUZA YÜRÜYECEĞİZ

14 yıl boyunca mittemizin refahı mutluluğu için durmadan duraksamadan çalıştık. Çocuklarımızın gelecek hayallerimizin gerçekleşmesini sağladık. Ekmeğimizi büyütmeye gayrat ettik. Farklılıklarımızı zenginlik olarak gördük. Şundan emin olun ki biz bu hain örgütlerin ülkemizin huzurunu bozmasına asla ve asla müsade etmeyeceğiz. Kardeşliğimiz sonsuza kadar devam edecek. Türk Kürt, hangi milletten olursa olsun kardeştir onları birbirine düşürmeye çalışanlar da kalleştir. Biz bu topraklarda kader birliği yaptık. Bu topraklarda geçmişimizi birlikte inşa ettik gelecekte de kol kola omuz omuza birlikte yürüyeceğiz inşallah.

PKK NE YAPARSA YAPSIN O PROJE YAPILACAK

Terör örgütü PKK ne diyor 'Biz Kürtlerin sorunu için mücadele ediyoruz'öyle midir? Tabiki hayır. Kürt kardeşlerimizin de PKK sorunu var ve biz bu sorunu ortadan kaldıracağız. Gençlerimizin geleceğinin kararmasına asla izin vermeyeceğiz.

Bugün 65. Hükümetinin üzerinden 103 gün geçti. 103 gün içerisinde Diyarbakır'a 3. gelişimiz. Yine geleceğim ve yine müjdelerle geleceğim. Terör örgütü ne yaparsa yapsın Silvan Barajı yapılacak. Topraklar suyla buluşacak.

"DİYARBAKIRLI SOKAĞA İNER AMA AY YILDIZLI BAYRAĞIYLA İNER"

6-7 Ekim olaylarını hatırlıyorsunuz değil mi? 53 masum kardeşlerimizin kanına girenlerin, ölümüne sebep olanların kim olduğunu biliyorsunuz değil mi? Aklı başlarına gelmemiş, vatandaşları sokaklara çağırıyorlar. Vatandaş sokağa inerse, siz kaçacak delik arayacaksınız. Şimdi siz vatandaşı sokağa çağırıyorsunuz, Diyarbakırlı sokağa iner ama ay yıldızlı bayrağı ile iner.