BIST 9.717
DOLAR 32,48
EURO 34,94
ALTIN 2.435,57
HABER /  GÜNCEL

Diyarbakır ve Tunceli'de PKK saldırısı TSK operasyon başlattı

Diyarbakır, Tunceli ve Muş'ta terör örgütü PKK tarafından askere saldırı düzenlendi düzenlendi. Son dakika haberlerine göre, yaşanan çatışmaların ardından TSK operasyon başlattı.

Abone ol

DİYARBAKIR Silvan'da hendek kazan ve izinsiz gösteri yapan teröristler olaya müdahale eden güvenlik güçlerine uzun namlulu silahlarla ateş açtı. Son dakika haberlerine göre, terör örgütü PKK üyelerinin yaptığı saldırıda 2 polis memuru yaralandı. Olaylar sırasında 29 yaşındaki gösterici Şaban Çelik, öldü.

Alınan bilgiye göre, ilçede güvenlik güçlerinin geçişini engellemek için Tekel, Mescit ve Selahattin mahallelerinde hendek kazan, izinsiz gösteri düzenleyen terör örgütü PKK'nın gençlik yapılanması YDG/H mensubu gruba polis müdahale etti. Örgüt üyelerinin güvenlik güçlerine uzun namlulu silahlarla saldırısı sonucu 2 polis memuru yaralandı.

Polisler, kaldırıldıkları Silvan Devlet Hastanesi'ndeki ilk müdahalenin ardından helikopterle Diyarbakır Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edildi.

muş-ve-tuncelide-pkk-saldirisi-tsk-operasyon-başlatti.jpg

BATMAN'DA FACİANIN EŞİĞİNDEN DÖNÜLDÜ

BATMAN ’ın Diyarbakır çıkışında bulunan Yeni Şehirlerarası Otogar yakınlarında terk edilmiş şüpheli bir otomobil ihbarının yapılması üzerine, bölgeye bomba uzmanı polis ekipleri sevk edildi.

Uzmanlar yaptıkları incelemede kapılar açık bulunan otomobilde bomba olduğunun belirlenmesi üzerine, bölgeye zırhlı araçlarla çok sayıda polis ve jandarma ekipleri sevk edilerek, karayolu çift yönlü olarak trafiğe kapatıldı. Bombalı aracın çevresindeki tüm insanlar ve araçlar uzaklaştırıldıktan sonra geniş güvenlik önlemleri alındı. Aracın uzaktan kumanda ile patlatılması ihtimaline karşı frekans kesici Jammer’ler de devreye sokuldu.

dbnplfh.jpg

Güvenlik önlemlerinın alınmasının ardından bomba uzmanları otomobili kontrollü şekilde infilak ettirdi. Büyük bir gürültüyle patlayan otomobil alev topuna dönerken, parçaları çevredeki tarlalara saçıldı. Patlamanın şiddetiyle bölgede bulunan bazı ev ve işyerleri ile araçların camları kırıldı.

Bomba yüklü olduğu belirtilen araç imha edildikten sonra olay yeri inceleme ekiperi geniş çaplı çalışma yaptı. Daha sonra karayolu ulaşıma açılırken, olayla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.

55cdf07cac1fe31a60735cf1.jpg

GAZİANTEP'TE YOLA DÖŞENEN BOMBA PATLADI

Gaziantep'in İslahiye ilçesinde, terör örgütü PKK mensuplarında zırhlı askeri araca yönelik bombalı saldırı düzenlendi.

Amanos Dağları eteklerindeki Tandır Mahallesi'nde devriye görevi yapan zırhlı aracın geçişi sırasında, bölücü terör örgütü mensuplarınca karayoluna yerleştirilen uzaktan kumandalı el yapımı patlayıcı infilak ettirildi.

Patlama sonrası içerisinde 7 personelin bulunduğu zırhlı araçta hasar oluştu, ölen ya da yaralanan olmadı.

Olay sonrası bölgeye güvenlik güçleri sevk edildi.

MUŞ'TA JANDARMA KOMUTANLIĞI'NA TACİZ ATEŞİ

MUŞ Varto Jandarma Komutanlığına terör örgütü mensuplarınca taciz ateşi açıldı. Son dakika haberlerine göre, askerler saldırıya anında cevap verdi.

2 kişi olduğu belirlenen teröristler, kaymakamlık binası arkasında bulunan İlçe Jandarma Komutanlığına saat 04.30 sıralarında uzun namlulu silahlarla saldırdı. Askerlerin anında karşılık vermesi üzerine teröristler, olay yerinden kaçtı. Can kaybı ve yaralanmanın yaşanmadığı saldırı sonrası teröristlerin yakalanması için operasyon başlatıldı.

KOMUTANLIĞA İKİNCİ KEZ ATEŞ AÇILDI

Hakkari'nin Şemdinli ilçesindeki Durak Hudut Bölük Komutanlığı'na teröristlerce ikinci kez saldırıda bulunuldu.

Alınan bilgiye göre, terör örgütü mensuplarınca dün Durak Hudut Bölük Komutanlığı'na düzenlenen ve bir vatandaşın yaralandığı saldırının ardından bugün de aynı karakola havan ve uzun namlulu silahlarla ateş açıldı. Güvenlik güçlerinin saldırıya anında karşılık vermesi üzerine çıkan çatışmada, ölen ya da yaralanan olmadı. Yaklaşık 30 dakika süren çatışmanın ardından ormanlık alana kaçan teröristlerin yakalanması için hava destekli operasyon başlatıldı. Terör örgütü mensuplarının dün aynı bölüğe havan ve uzun namlulu silahlarla yapılan saldırı sonrası çıkan çatışmada, 2 terörist etkisiz hale getirilmişti.

diyarbakir-ve-tuncelide-pkk-saldirisi-tsk-operasyon-başlatti.jpg

TUNCELİ'DE BOMBALI SALDIRI

Tunceli'de, bölücü terör örgütü PKK'nın askeri birliğe bombalı araçla saldırması sonucu 1 asker ve 1 vatandaş yaralandı.

Alınan bilgiye göre, Pülümür ilçesindeki komando birliği önüne getirdiği patlayıcı yüklü aracı infilak ettiren bir terörist, daha sonra birliğe ateş açarak kaçtı. Askerlerin karşılık vermesi üzerine kısa süreli çatışma yaşandı. İlk belirlemelere göre, uzman çavuş Murat Kaba ile askeri birlik yakınında evi bulunan Gülizar Şahin, patlamanın etkisiyle yaralandı. Ambulansla Erzincan'a sevk edilen yaralılar, Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavi altına alındı.

HAKKARİ'DE POLİS EKİPLERİNE HAİN SALDIRI

Yüksekova ilçesinde, polis ekiplerine teröristlerce saldırı düzenlendi.

Alınan bilgiye göre, Şemdinli karayolunda devriye görevi yapan polis araçlarına terör örgütü PKK mensuplarınca roket atarlı ve uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendi. Güvenlik güçlerinin saldırıya anında karşılık vermesiyle çatışma çıktı.

Yaklaşık 20 dakika süren çatışmanın ardından terör örgütü mensupları karanlıktan faydalanarak kaçtı. Güvenlik güçleri teröristlerin yakalanması için operasyon başlattı.