BIST 9.028
DOLAR 32,32
EURO 35,07
ALTIN 2.279,71
HABER /  GÜNCEL

Diyarbakır ve Şırnak'ta gerginlik! Araçlar ateşe verildi

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde traktör yüklü bir kamyon göstericiler tarafından yakıldı. Bölgede yer yer silah sesleri yükselmeye başladı.

Abone ol

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde Suruç’ta meydana gelen katliam sonrası yapılan gösterilerde olaylar büyüdü. Traktör yüklü bir kamyonu durduran göstericiler kamyonu ateşe verdi.

Kamyonun alev alması sonucu traktör yüklü kamyon büyük bir gürültüyle patladı. Traktör yüklü kamyonu söndürmeye gelen TOMA ve itfaiye müdahale etmek isterken göstericilerin karşılık vermesi sonucu geri çekilmek zorunda kaldılar. Tepkinin artması nedeniyle ekipler geri çekilmek zorunda kalırken; bölgede yer yer silah sesleri yükselmeye başladı. Traktör yüklü bir kamyon yanmaya devam ederken atılan Molotoflar nedeniyle bir ev ve evin avlusunda bulunan ağaçlar yanmaya başladı. Yangının büyümesini önlemek için TOMA ve itfaiye müdahale etti. Olaylar devam ederken askerden takviye geldi.

diyarbakir.20150721030544.jpg

ŞIRNAK’TA ASKERİN ARACI ATEŞE VERİLDİ

Şırnak'ta Suruç'taki bombalı saldırıyı bahane eden bir grup, bir askerin otomobilini ateşe verdi.

Edinilen bilgiye göre, Cumhuriyet Caddesinde eylem yapan 40-50 kişilik bir grup, barikatlarla yolu trafiğe kapattı. Yoldan geçen araçlarda kimlik kontrolü yapan eylemcileri fark eden 73 AK 010 plakalı aracın sahibi uzman çavuş, otomobilini bırakarak kaçtı. Göstericiler, molotofkoktleriyle saldırdıkları aracı ateşe verdi.

Olay yerine gelen itfaiye yangını söndürürken, araç kullanılamaz hale geldi. Polis, bölgede güvenlik önlemlerini arttırdı.

suruc.20150721030619.jpg