BIST 9.722
DOLAR 32,54
EURO 34,91
ALTIN 2.427,03
HABER /  GÜNCEL

Diyarbakır ve Mardin'de PKK saldırısı 1 asker şehit

DİYARBAKIR'da bölücü terör örgütü PKK üyeleri ile asker arasında çatışma çıktı. Çıkan çatışmada 1 teğmen şehit oldu, 1 asker yaralandı. Mardin'de ise polis aracına saldırı düzenlendi 1 işçi hayatını kaybetti.

Abone ol

DİYARBAKIR'ın Silvan ilçesinde çıkan çatışmalarda teğmen şehit oldu, 1 uzman er yaralandı.

Edinilen bilgilere göre, Tekel, Mescit ve Konak Mahallelerinde ilan edilen sokağa çıkma yasağının 9’uncu gününe girdiğiSilvan ilçesinde dün yaşanan sessizlik bugün sabah saatlerinde yerini çatışmaya bıraktı.

Saat 05.00’da başlayan ve yaklaşık 2 saat süren çatışmada, terör örgütü mensupları ile sıcak temas yaşanırken, 2 asker yaralandı. Yaralı askerlerden durumu ağır olan teğmen Altuğ Tek (24), helikopterle getirildiği 7’nci Kolordu Komutanlığı’ndan ambulansla Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırılarak, tedavi altına alındı.

Diğer yaralı asker ise İlçe Devlet Hastanesi’nde yapılan ilk müdahalesinin ardından aynı hastaneye sevk edildi. Yaralılardan teğmen Altuğ Tek, burada yapılan yoğun müdahaleye rağmen hayatını kaybederek, şehit oldu.

MARDİN'DE POLİS ARACINA SALDIRI

MARDİN Dargeçit'te polis aracının geçişi sırasında patlama meydana geldi. Mardin'deki saldırıda 1 belediye işçisi yaşamını yitirdi, 1 polis de yaralandı.

Mardin'in Dargeçit ilçesinde, zırhlı polis aracının geçişi sırasında bomba yüklü araç PKK'lı teröristlerce infilak ettirildi. Patlamada, bir kişi hayatını kaybetti, bir polis memuru yaralandı.

Bahçebaşı Mahallesi 1 Mayıs Caddesi'nde zırhlı polis aracının geçişi sırasında, 20 gün önce gasbedildiği belirlenen bomba yüklü araç, terör örgütü PKK mensuplarınca patlatıldı.

Patlamada sivil bir kişi hayatını kaybetti, bir polis memuru yaralandı.

Dargeçit Devlet Hastanesi'ne kaldırılan polis memurunun sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi. Teröristlerin yakalanması için çalışma başlatıldı.