BIST 9.645
DOLAR 32,56
EURO 34,71
ALTIN 2.412,52
HABER /  GÜNCEL

Diyarbakır Sur'dan acı haber şehit sayısı arttı

DİYARBAKIR Sur'da 3 asker ve bir polisin şehit olduğu çatışmada yaralanan Özel Harekat polisi kurtarılamayarak şehit düştü. Dün Sur'da çıkan çatışma sonrası şehit sayısı 5'e yükseldi.

Abone ol

DİYARBAKIR Sur İlçesi'nden bir kötü haber daha geldi. Dün Sur'da yaşanan saldırı sonrası hastaneye kaldırılan bir Özel Harekat Polisi hastanede şehit düştü. Sur'daki şehit sayısı 5'e yükseldi.

Sur'da dün bombalı tuzakları kaldırmayı sürdüren güvenlik güçleri ile PKK'lılar arasında çatışma çıktı. Çatışmada PKK'lıların keskin nişancı tüfeği Kanas ile açtığı ateş can aldı.

ŞEHİTLERİN İSİMLERİ AÇIKLANDI

Genelkurmay tarafından Sur'daki çatışmaya dair gelen açıklamada PKK saldırısında 4'ü ağır 6 askerin yaralandığı bildirmişti.

Çatışmada Yüzbaşı Yiğit Can Çiğa, Astsubay Üstçavuş Özgür Erdoğan ile Uzman Çavuş Osman Ateş'in şehit olmasının ardından, keskin nişancı tüfeği Kanas ile vurulan ve ağır yaralanan komiser tedavi altında bulunduğu Diyarbakır Asker Hastanesi'nde yapılan tüm müdahaleye rağmen şehit oldu. Saldırılarda yaralanan 3 asker ile 1 polisin tedavileri ise sürüyor.

TSK şehitlerin isimlerini resmi sitesinden duyurdu:

TSK'DAN DİYARBAKIR SUR AÇIKLAMASI

"27 Ocak 2016 tarihinde Diyarbakır ili Sur ilçesinde devam eden operasyonlar esnasında, bölücü terör örgütü mensubu teröristlerce yapılan silahlı saldırı sonucu dördü ağır olmak üzere altı kahraman silah arkadaşımız yaralanmış, durumu ağır olan silah arkadaşlarımızdan üçü kaldırıldıkları hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuşlardır. Yaralı silah arkadaşlarımızın tedavilerine devam edilmektedir.

Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu saldırıda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, şehitlerimizin değerli ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır, yaralanan kahraman silah arkadaşlarımıza acil şifalar temenni ediyoruz."