BIST 9.525
DOLAR 32,60
EURO 34,76
ALTIN 2.494,00
HABER /  GÜNCEL

Diyarbakır Sur son durum operasyon sürüyor

DİYARBAKIR Sur son durum bilgilerini sizler için derledik. Diyarbakır'da bugün emniyet güçlerine ve Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'ye yönelik saldırılar sonrası operasyon başlatıldı.

Abone ol

DİYARBAKIR'ın Sur ilçesinde teröristlerce güvenlik güçlerine yönelik saldırı ile sonrasında çıkan çatışmanın ardından başlatılan operasyon devam ediyor.

Diyarbakır Barosu tarafından Yenikapı Sokak'ta daha önce terör olayları nedeniyle zarar gören Dört Ayaklı Minare önünde konuya ilişkin basın açıklamasının ardından 2 polis memurunun şehit edildiği, Baro Başkanı Tahir Elçi'nin hayatını kaybettiği, 3 polis ile  AA muhabirinin yaralandığı olayın ardından güvenlik güçlerince başlatılan operasyon sürüyor.

DİYARBAKIR SUR SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI

Terör saldırısının ardından Cevatpaşa, Dabanoğlu, Fatihpaşa, Hasırlı, Savaş, Cemal Yılmaz mahalleleri ile Gazi Caddesi'nde 13.00'ten itibaren ikinci bir duyuruya kadar sokağa çıkma yasağı uygulanan ilçede yürütülen operasyonlarda 2 teröristin etkisiz hale getirildiği değerlendiriliyor.

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde teröristlerce güvenlik güçlerine açılan ateşte yaralanan 2 polis memuru şehit olmuş, sonrasında çıkan çatışmada Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi hayatını kaybetmiş, 1 polis memuru ile AA muhabiri yaralanmıştı.

Terör saldırısının ardından, incelemelerde bulunmak üzere olay yerine giden Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz'ın da arasında bulunduğu heyet, çatışmanın ortasında kalmış, teröristlerin açtığı ateşle 2 polis memuru daha yaralanmıştı.