BIST 8.718
DOLAR 32,33
EURO 35,19
ALTIN 2.245,63
HABER /  GÜNCEL

Diyarbakır şehitleri son yolculuğunda!

Diyarbakır'da dün şehit olan iki polis için Diyarbakır'da ilk tören düzenlendi. Şehit polisler düzenlenen törenin ardından memleketlerine gönderilecek.

Abone ol

Diyarbakır’da şehit olan iki polis için Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü’nde tören düzenlendi.

Şehit Ahmet Çiftaslan ve Şehit Cengiz Erdur'un arkadaşları törende gözyaşlarına boğuldu.

İl Emniyet Müdürlüğü bahçesindeki törende, şehit polislerin Türk bayrağına sarılı naaşları meslektaşlarının omuzlarında taşınarak katafalka konuldu. Şehitlerin öz geçmişi okundu ve dua edildi.

"HESABINI MUTLAKA VERECEKLER"

İl Emniyet Müdürü Adnan Taşdan, ülkeyi bölmek, parçalamak isteyen, ülkenin huzuruna göz diken hainlerin mutlaka yaptıklarının hesabını vereceklerini söyledi.

Şehitlerinden aldıkları kuvvetle ellerinden geleni yerine getireceklerini ifade eden Taşdan, şöyle konuştu:
"İlimizin huzur ve güven ortamının tesisi, vatandaşlarımızın bizlere vereceği destekle sağlanacaktır. Şehitlerimize ve Baro Başkanımız Tahir Elçi'ye Allah'tan rahmet, kederli ailesine, sevdiklerine ve meslektaşlarıma sabırlar, yaralanan meslektaşlarıma acil şifalar dilerim."

Törende şehitlerin yakınları ve arkadaşları gözyaşlarına hakim olamadı. Mesai arkadaşları tarafından cenaze aracına taşınan şehit polislerin cenazesi, toprağa verilmek üzere memleketlerine uğurlandı.

DİYARBAKIR'DAKİ ÇATIŞMA SONUCU ŞEHİT DÜŞTÜLER

Dün, Diyarbakır'ın Sur ilçesinde teröristlerce ateş açılması sonucu yaralanan polis memurları Çiftaslan ve Erdur şehit olmuş, çıkan çatışmada Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi hayatını kaybetmiş, bir polis memuru ile AA muhabiri yaralanmıştı.

İncelemelerde bulunmak üzere olay yerine giden Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz'ın da arasında bulunduğu heyet, çatışmanın ortasında kalmış, teröristlerin açtığı ateşle 2 polis memuru daha yaralanmıştı.