BIST 9.516
DOLAR 32,49
EURO 34,76
ALTIN 2.491,59
HABER /  GÜNCEL

Diyarbakır saldırısını PKK'nın uzantısı TAK üstlendi!

Diyarbakır Bağlar'da önceki gün yapılan 2'si polis 9'u sivil 11 kişinin şehit olduğu bombalı saldırıyı terör örgütü PKK'nın uzantısı TAK üstlendi.

Abone ol

DİYARBAKIR Terörle Mücadele Müdürlüğü'ne 4 Kasım'da düzenlenen saldırıyı bölücü terör örgütü PKK'nın uzantısı TAK  (Teyrêbazên Azadiya Kurdistan-Kürdistan Özgürlük Şahinleri) üstlendi. PKK'ya yakın ANF ajansı TAK'ın saldırıyı üstlenmesini son dakika haberi olarak duyurdu.

TAK açıklamasında eylemi gerçekleştirenin "Kemal Hakkari" kod adlı üyelerinin olduğunu ve saldırının bir 'fedai eylemi' olduğunu duyurdu.


Valilik, hain saldırının terör örgütü PKK tarafından düzenlendiğini açıklamıştı. IŞİD'ın yayın organını kaynak gösteren Reuters ise bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıyı terör örgütü IŞİD'ın düzenlediğini iddia etmişti.

Valilik son açıklamasında da, 3 ayrı telsiz konuşmasının PKK'yı işaret ettiğini ve aksi haberlerin PKK'yı korumayı amaçladığını duyurmuştu.

HDP Milletvekili Ziya Pir, saldırıyla ilgili olarak "Figen Yüksekdağ ve Sırrı Süreya Önder kıl payı kurtuldu. Selahattin Demirtaş, Nursel Aydoğan, Gülser Yıldırım ve ben saldırıdan biraz önce çıkarılmıştık" demişti.