BIST 9.765
DOLAR 32,57
EURO 34,99
ALTIN 2.430,93
HABER /  GÜNCEL

Diyarbakır Nevruz'unda bir ilk ekranda bakın kim var?

Diyarbakır Nevruzu'nda bir ilk yaşandı! Kandil'den Cemil Bayık Nevruz meydanındaki barkovizyondan görüntülü mesaj verdi.

Abone ol

İNTERNET HABER - (ÖZEL İÇERİK) Diyarbakır Nevruz'u bu yıl da bir ilke sahne oldu.

PKK lideri Cemil Bayık ilk kez Türkiye'deki bir Nevruz kutlamasında ekrandaydı. Bayık'ın mesajı alandaki barkovizyondan görüntülü olarak yayınlandı.

2013 Nevruz kutlamaları PKK lideri Abdullah Öcalan'ın mektubuyla çözüm sürecine start vermiş ve bir ilke sahne olmuştu.

2014 Nevruz kutlamaları ise bir başka ilke sahne oldu. KCK yönetiminin tepe ismi Cemil Bayık'ın videolu mesajı Nevruz tarihine geçen notlar arasında yerini aldı.screen-shot-2014-03-21-at-12.20.04-pm.png

Nevruz kutlamalarının en çarpıcı sürprizi de bu oldu. KCK'nin tepe ismi Cemil Bayık'ın Nevruz için hazırladığı videolu mesaj yayınlanmaya başladığında herkes şaşkınlık yaşadı. Zira ilk kez Türkiye terör örgütü olarak nitelediği PKK'nın liderinin mesajının okunmasına izin veriyordu.

APO SERBEST BIRAKILMALI

Bayık mesajında Kürt hareketinin barışçıl bir çözüm için büyük bir irade gösterdiğini ancak henüz bekledikleri karşılığı göremediklerini vurguladı. Hükümete dönük sert eleştiriler yönelten Bayık sürecin seçimlere kurban edilemeyecek kadar tarihi ve hayati olduğunu söyledi.

KÜRT FIRST LADY NEVRUZ'A GELDİ... TIKLAYIN

“Newroz’un anlamı bugün daha büyük” diyen Bayık, "Eğer Türkiye’de demokratikleşme ve Kürt sorununun, sorunları çözümünü istiyorsa, bunun yolun Önder Apo’nun özgürlüğünden geçer. Önder Apo ve cezaevlerindeki siyasi tutsakların serbest bırakılması gerekiyor, bunun zamanı gelmiştir. Hatta geç kalınmıştır. Aksi halde sorunlar daha da ağırlaşacak."

TÜRKİYE'NİN PARÇALANMASINA YOLAÇAR

Eğer Kürtleri yok etmek isterlerse, Kürtler ve PKK’nin mücadelesi daha da büyüyecektir ve hatta Türkiye’nin parçalanmasına yol açabilir. Bunu istemeyenler yaklaşımlarını ve zihniyetlerini değiştirmeli, Kürt sorununu çözümüne gelmeli ve Önder Apo’yu serbest bırakmalı."