BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  SEÇİM

Diyarbakır meydanından böyle bağırdı

HDP'nin Köşk adayı Selahattin Demirtaş, son mitingini Diyarbakır'da yaptı, hükümeti IŞİD'i desteklemekle suçladı.

Abone ol
HDP'nin Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş, Irak'ta ilerleyişini sürdüren IŞİD'e Diyarbakır'dan sert çıktı. "Barbar it sürüsü" dediği IŞİD'e hükümetin, rehineleri bahane ederek ses çıkarmadığını iddia eden Demirtaş, Türkiye'nin bu örgüte Arabistan ve Katar ile birlikte destek çıktağını ileri sürdü.
 
Cumhurbaşkanı adayı ve HDP Eşgenel Başkanı Selahattin Demirtaş, Diyarbakır'ın İstasyon Meydanı'nda düzenlediği mitinge yaklaşık 30 bin kişi katıldı. Alanda, KCK, PKK ve Suriye'de faaliyet gösteren YPG'nin flamaları açıldı, 'Kürdistan IŞİD'e mezar olacak', 'Yaşasın başkan Apo', 'Yaşasın Kobane direnişi', 'Yaşasın YPG direnişi' sloganları atılıp, 'Ey Türkiyeliler 1071 yıl daha beraber yaşamak için oyunuz halkların adayı Demirtaş'a', 'Rizeliyim halkların adayı Demirtaş'a' yazılı pankart açıldı. 'Ey Rakip-Ey Düşman' Kürt marşının sık sık okunduğu miting alanında bir ağacın üzerine çıkan iki kişi Demirtaş'ın posterleriyle birlikte bir süre Türk bayrağı açtığı görüldü. 
 
DEVLET ÇANAKKALE GİBİ OLACAK 
 
Demirtaş, yeni yaşamda kimliklerin bir birine düşman olmayan yeni bir yaşam yaratılmasını isteyerek, şöyle konuştu:

"Bu meydanda Alevi, Sünni, başı açık. kapalı insanlar var. Bu meydanda Türk kardeşlerim var. Bak Rizeli kardeşim var pankart açmış. İşte yeni yaşamın Türkiye'si böyle olacak. Kendi canımızla, kanımızla kurduğumuz devlet de, mezarlarımız yan yana o halde mezarlar nasıl yan yana duruyorsa bizde yan yana duracağız. O halde devlette nasıl Çanakkale Şehitliği'nde Türk'ü, Kürtü, Alevisi, Sünni'si yan yana yatıyorsa devlette Çanakkale gibi olacak. Sadece senin devletin olamaz. Bizim de devletimiz olacak. Kürt'ün de devleti olacaksa anadiline hakaret etmeyecek. Şimdi zannediyormusunuz Türk'ün de devletidir. Hayır Recep Tayyip Erdoğan'ın devletidir. Bir kişinin devletidir. İstediğini bakan, milletvekili, yargıç, savcı yapar. Kim ki onun kafasına göre değilse ya içeri atar ya ülkeyi terk eder. Ya da sokaklarda meydanlarda yuhalatır. Çünkü devleti sahibi olarak görüyor. Bu devleti malı gibi görüyor. O yüzden halife gibi davranıyor. Kendini halife gibi gördüğü için işadamlarından para toplayıp havuza atmak helaldir diyor.
 
"BİZE TERÖRİST DEDİNİZ YA ONLARA..."
 
Dışişleri açıklama yaptı. IŞİD'i incitmeden konuşuyor. Açıklaması IŞİD'in nezaketi üzerine konuşuluyor. Bize terörist dediniz. Parlamentodaki vekillere, meydandaki annelere terörist dediniz. IŞİD'e terörist diyemiyorsunuz. Neymiş Musul'da rehineler varmış. IŞİD'i kızdırmamak lazımmış. Bahane bu. Vicdansızlar on binleri katlettiler.

"BARBAR İT SÜRÜSÜ"

Erbil'e 40 kilometre uzaktalar. Halen dışişleri diyor ki, IŞİD'i aman kızdırmayın. Vahşetin bundan ötesi var mı? Elbette rehineler zarar görmesin, peki bu barbar it sürüsüne boyun mu eğelim? Her yerde IŞİD barbarlığına karşı direnişe davet ediyoruz. Ezidileri korumak bizimde boynumuzun borcudur. Gazze'den, Şengal'e kadar yer yer için direnişte olun. Sessiz kalmayalım. Türkiye hükümeti izleyebilir, halklar olarak biz seyirci kalmayalım. Bu barbarlık oraları bitirirlerse yarın her yerde vahşeti sergilerler. Şengal'i korumak kendi vicdanımızı korumak olduğunu anlamazsak kaybederiz. Adım adım bataklığa götürdüler."