BIST 9.722
DOLAR 32,58
EURO 34,98
ALTIN 2.426,59
HABER /  GÜNCEL

Diyarbakır'da bombalı saldırı ölü ve yaralılar var

DİYARBAKIR'ın Çınar ilçesinde PKK'lı teröristler bomba yüklü bir araçla İlçe Emniyet Müdürlüğü ile lojmanların bir arada olduğu binaya saldırdı. Patlamanın ardından teröristler, roketatarlı saldırı da gerçekleştirdi.

Abone ol

DİYARBAKIR Çınar İlçe Emniyet Müdürlüğü binasına PKK'lı teröristlerce düzenlenen bomba yüklü araçlı saldırıda 1 polis şehit oldu, 5 sivil de yaşamını yitirdi. Olayda 6’sı polis, 39 kişi de yaralandı.

Ölenler arasında 5 aylık bebek ile 1 ve 5 yaşlarında iki çocuk bulunuyor.

Patlamanın etkisiyle Emniyet binası yakınlarında bulunan 2 katlı müstakil bir ev çöktü.

Diyarbakır Valiliğinden yapılan açıklamada, dün 23.30 sıralarında terör örgütü mensuplarınca Çınar ilçesindeki Emniyet Amirliği hizmet binası ve emniyet lojmanlarının bulunduğu binaya yönelik düzenlenen saldırıda bomba yüklü aracın infilak ettirildiği bildirildi.

ÖLÜ SAYISI 6'YA ÇIKTI BEBEK VAR

Çınar İlçe Emniyet Müdürlüğü ve lojmanlara düzenlenen saldırıda hedef alınan lojmanlarda 1 kişinin daha cesedi çıkarıldı. Böylece saldırıda ölenlerin sayısı 6'ya yükseldi.

Patlamada yıkılan Açıkgöz ailesinin evinden ise Lokman Açıkgöz ile 5 yaşındaki oğlu Sadık Efe Açıkgöz'ün cesetleri ile 7 kişi de yaralı olarak çıkarıldı.

Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde kaldırılan yaralılardan 1 yaşındaki Ecrin Açıkgöz, doktorların yaptığı tüm müdahaleye rağmen kurtarılamadı. Yaralı 39 kişinin ise tedavileri hastanelerde sürüyor.

EŞ ZAMANLI SALDIRILAR

Patlamayla eş zamanlı olarak İlçe Jandarma Komutanlığı ve İlçe Emniyet Amirliğine uzun namlulu silahla saldırıda bulunulduğu ifade edilen açıklamada, saldırıya güvenlik güçleri tarafından misliyle karşılık verildiğine vurgu yapıldı.

6 KİŞİ YAŞAMINI YİTİRDİ 39 KİŞİ YARALANDI

Açıklamada, olayın gerçekleşmesinin ardından valilik bünyesinde kriz merkezi oluşturulduğu, ilçeye yeterli sayıda sağlık, itfaiye ve AFAD ekipleri yönlendirildiği, ayrıca takviye olarak çok sayıda jandarma ve  polis görevlendirildiği kaydedilerek, şu ifadelere yer verildi:

Saldırıda ev ve işyerleri kullanılamaz hale geldi

"Saldırıda lojmanda ikamet eden 2 polis yakını hayatını kaybetmiş, 6’sı polis ve 8’i polis yakını 14 kişi yaralanmıştır. Ayrıca yaşanılan patlamanın etkisiyle lojman yakınındaki bir binada yıkıntı meydana gelmiş, arama kurtarma ekiplerinin bahse konu binada yaptığı çalışmalar neticesinde 4 vatandaşımız hayatını kaybetmiş olarak, 5 vatandaşımız da yaralı olarak enkaz altından çıkarılmıştır. Lojman civarında yer alan binalarda ise toplam 20 vatandaşımız yaralanmıştır. Yaralıların Diyarbakır'daki hastanelerde tedavileri sürüyor.''

BİNALARDA BÜYÜK HASAR

''Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralanan vatandaşlarımıza acil şifalar dileriz. Yapılan ilk incelemede, meydana gelen patlamadan kaynaklı olarak İlçe Emniyet Amirliği hizmet binası, İlçe Emniyet Amirliğine ait lojmanlar ve emniyet binasına yakın ikametlerde büyük çapta hasar meydana geldiği tespit edilmiştir" bilgisi verilen açıklamada, konuyla ilgili çok yönlü araştırmaların sürdüğü kaydedildi.

Patlamayla birlikte lojmanın yanındaki evi yıkılan Açıkgöz ailesi.