BIST 9.645
DOLAR 32,59
EURO 34,81
ALTIN 2.420,47
HABER /  GÜNCEL

Diyarbakır Büyükşehir'den askere teşekkür

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nın Elazığ Caddesi üzerinde başlattığı yol genişletme çalışmalarında bir ilk yaşandı.

Abone ol

DİYARBAKIR Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nın başlattığı yol genişletme çalışmasında bir ilk yaşanarak, belediyenin talebi üzerine 7'inci Kolordu Komutanlığı ihate duvarını 8-10 metre geri çekti.

Milli Savunma Bakanlığı'na bağlı İnşaat Emlak Bölge Başkanlığı ile yapılan anlaşma protokolüne göre, yıkılan ihate duvarının yerine belediye tarafından 2 milyon lira harcanarak yeni bir duvar yapıldı.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Fırat Anlı, projenin Diyarbakır tarihinde bir ilk olduğunu belirterek, 7'inci Kolordu Komutanlığı ile söz konusu güzergahtaki işyeri ve ev sahiplerine projeye verdikleri destekten dolayı teşekkür etti.

diyarbakir.20150421160050.jpg

ANLI: 32 BİN METREKARE ASKERİ ALAN HALKIN HİZMETİNE SUNULDU

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Başkan Vekili Fırat Anlı, Elazığ karayolu üzerindeki yol genişletme çalışmalarını yerinde denetledi. Anlı, şunları söyledi:

"Şehirlerin gelişiminde bütün kurumların işbirliği içinde olması gerekiyor. Özellikle belediyelerin şehir planamasında ve düzenlenmesinde birinci derecede sorumlu olduklarını görmek lazım. Yeni yasal düzenleme ile belediyelere kentin imarı, ulaşımı, konforunun sağlanması noktasında çok ciddi yeni görev ve sorumluluklar verildi. Bizde geldiğimizden beri özellikle Diyarbakır'da ciddi anlamda trafiği rahatlatabilecek, insanların konforlu bir şekilde ulaşım imkanlarından yararlanması için çalışma başlattık. Bu konuda da tüm kamu kurumlarıyla, işyeri sahipleriyle, yurttaşlarımızla, sivil toplum örgütleriyle ortak hareket etmeyi esas alıyoruz. Diyalog, ortak görüşme ve kentin menfaati hepimizin birinci önceliği. İster kamu görevlisi olsun, ister şirketler, özel firmalar olsun tümü bu şehirde aynı imkanlardan yararlanıyor ve aynı sıkıntılarla yüzyüze kalıyor. O nedenle bizden önceki dönem çalışması başlatılmış bu projenin önemli bir aşamasına 7. Kolordu Komutanlığı duvarın geri çektirilmesiyle başladık. Bu Diyarbakır açısından tarihi bir projedir. Diyarbakır tarihinde ilk kez bu kadar kapsamlı, bu kadar büyük bir alan kamuya kazandırılmış oluyor. 7'inci Kolordu Komutanlığı'na ait toplamda 32 bin metrekarelik bir alan Diyarbakır halkının hizmetine açıldı. Bu konuda baştan beri görüşmelerle, 7'inci Kolordu Komutanlığı yetkilileriyle, buradaki işyeri, firma sahipleriyle, yurttaşlarımızla birlikte bu süreci yürüttük. Bugün uygulama sürecindeyiz. Yeni duvar yapıldıktan sonra eski duvar yıkıldı. Yol 4 şerit gidiş, 3 şerit ise geliş olacak. Yani mevcut trafik kapasitemizi yüzde 100 arttıran uygulama olacak. Yolda ayrıca bisiklet yolu, kaldırım, düzenleme ve aydınlatma sistemleri olacak. Bu güzergah Diyarbakır'ın ana artelidir, örnek vermek gerekirse Diyarbakır'ın boğaz köprüsü diyebileceğimiz bir işlev görüyor."

diyabakir-kaldirim.jpg

ÖRNEK PROJEYE DESTEK İÇİN TEŞEKKÜR

Projeye destek ve katkı sundukları için 7'inci Kolordu Komutanlığı, işyerleri, firmalar ve ev sahiplerine teşekkür eden Anlı, "Diyarbakır'ın modern bir kent olduğunu kentin giriinde hissetirceğiz. Kentin diğer girişlerinde de bunu yapıyoruz. Türkiye'de yaşayan tüm yurttaşlarımızı Diyarbakır'ı gezmeye, ziyaret etmeye davet ediyoruz. Algılarındaki, televizyonda gördükleri, düşündükleri Diyarbakır'ın çok ötesinde çok farklı, çok güzel, çok tarihli ve çok kütürlü bir şehirle karşılayacaklar. Kamu kurumlarına, halkımıza, işyeri sahiplerine, sivil insanlara bu çalışmamıza sundukları katkıdan ve verdikleri destekten dolayı teşekkür ediyoruz. Bu Diyarbakır açısından geri dönülmez yeni bir güzelliğinde başlangıcı olacaktır" dedi.