BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Diyanet'ten Kürtçe Kur'an-ı Kerim kararı

Diyanet'in Kürtçe Kur'an-ı Kerim meali yoğun ilgi gördü. İlk olarak 10 bin adet basılan Kuran meallerinin talep doğrultusunda 20 bin adet daha basılmasına karar verildi.

Abone ol

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın Doğu ve Güneydoğu Anadolu'ndaki vatandaşlar için hazırladığı Kürtçe Kur'an-ı Kerim ve meali büyük ilgi gördü. İlk etapta dağıtılan 10 bin adet Kürtçe Kur'an-ı Kerim'in tükendiği, yoğun talep üzerine 20 bin adet daha basılmasına karar verildiği belirtildi. 

GÖNDERİLEN MEALLER TÜKENDİ

Dini Yayınlar Genel Müdürü Yüksel Salman, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerine gönderdikleri bütün Kürtçe Kur'an-ı Kerim meallerinin tükendiğini söyledi. Diyanet İşleri Başkanlığı'nın bu yoğun ilgi üzerine 20 bin adet Kur'an-ı Kerim mealini daha basmaya karar verdiğini dile getiren Salman, "Çok kısa bir zaman içerisinde bölge halkı ile buluşacaktır" dedi.

diyanetten-kürtçe-kuran-i-kerim-karari.jpg

"KÜRTÇE KUR'AN-I KERİM SADE VE ANLAŞILIR"

Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki vatandaşların Kürtçe Kur'an-ı Kerim mealinin dilini çok sade ve anlaşılır bulduklarını anlatan Salman, vatandaşların memnuniyetini il ve ilçe müftülüklerine ilettiklerini kaydetti.

Salman, vatandaşlardan gelen yeni talepler doğrultusunda Kürtçe mealin yeni baskılarının da yayınlanabileceğini belirtti.