BIST 9.539
DOLAR 32,50
EURO 34,76
ALTIN 2.487,75
HABER /  GÜNCEL

Diyanet'ten 'Kadir Mısıroğlu'na ziyaret' açıklaması

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın tarihçi-yazar Kadir Mısıroğlu'na yönelik ziyaretine ilişin gelen eleştiriler üzerine Diyanet İşleri Başkanlığı yazılı açıklama yaptı.

Abone ol

DİYANET İşleri Başkanlığı'nca Başkan Prof. Dr. Ali Erbaş'ın yazar Kadir Mısıroğlu'na gerçekleştirdiği ziyaretle ilgili açıklama yapıldı. Açıklamada, "Söz konusu ziyaret 9 Kasım 2018 tarihinde saat 14.30 sularında ve tamamen insani duygularla yapılan bir hasta ziyaretidir" denildi.

İNSANİ DUYGULARLA YAPILAN HASTA ZİYARETİ
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş'ın yazar Kadir Mısıroğlu'na gerçekleştirdiği ziyaret sonrası gelen tepkiler üzerine Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan yazılı açıklama yapıldı. Açıklamada, "Diyanet İşleri Başkanımız Prof. Dr. Ali Erbaş'ın bir ziyareti ile ilgili bazı medya mecralarında gerçeklerle bağdaşmayan haber ve yorumlar yapıldığı görülmektedir. Söz konusu ziyaret 9 Kasım 2018 tarihinde saat 14.30 sularında ve tamamen insani duygularla yapılan bir hasta ziyaretidir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur" denildi.

CHP'DEN SERT TEPKİ GELMİŞTİ
CHP'nin "Atatürk düşmanı" olarak nitelediği tarihçi yazar Kadir Mısıroğlu'na, Ali Erbaş'ın ziyaret etmesine tepkisi sert olmuştu.  CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı Erbaş'ı görevden alması çağrısında bulunmuş ve açıklamasında "Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, sana söylüyoruz. Bizim vergilerimizle aldığın o maaşın her bir kuruşu haram zıkkım olsun. O parayı yemek, o parayla geçinmek, o parayla mutlu olmak sana nasip olmasın. Bugün saat tam 9'u 5 geçe hepimiz Atatürk'ün önünde saygıyla eğilirken, hepimiz telefonlarımızda, internette, gazete haberlerinde, Atatürk'ten nefret eden bu adamı ziyaret eden Diyanet İşleri Başkanı'nı gördük. Yunanı, Türk ordusuna tercih eden bir adamın yanına ziyarete giden kişinin 1 dakika bile görevinde tutulmaması gerekiyor. Eğer Recep Tayyip Erdoğan onu görevde tutmaya devam ederse, bugün gittiği ziyaretin, deftere yazdığı notların, bıraktığı çelengin hiçbir anlamı yoktur " ifadelerine yer vermişti.