BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Diyanet'ten Kabe faciası için açıklama!

Mescid-i Haram'da meydana gelen vinç kazasında yaralanan 19 Türk hacı adayından 11'inin taburcu edildiği bildirildi.

Abone ol

Diyanet işleri Başkanlığı kaynaklarına göre ölen Türk hacı adayları sayısı 4'e yükseldi.

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Ekrem Keleş, hayatını kaybeden Türk hacıların isimlerinin, Kazım Ekrem, Kadir Gökmen, Ramazan Özmen, Şükrü Kocatepe olduğunu söyledi. Hastanelerde tedavi gören Türk hacı adaylarının sayısının ise 23 olduğu kaydedildi

Diyanet İşleri Başkanlığı Hac Organizasyonu yetkililerinden alınan bilgiye göre, şiddetli yağış ve fırtına nedeniyle Mescid-i Haram'da vincin devrilmesi sonucu yaralanan Türk hacı adaylarından 14'ü Mekke'deki Türk hastanesinde tedavi altına alındı. 

Tedavileri tamamlanan 11 Türk hacı adayı taburcu edilirken, birinin tedavisi sürüyor. İki yaralı ise Suudi Arabistan hastanelerine sevk edildi.

YARALILARDA HAYATİ TEHLİKESİ OLAN YOK

Yaralılardan hayati tehlikesi olan Türk hacı adayı bulunmadığını bildiren Diyanet yetkilileri, diğer hastanelere sevk edilen yaralıların vücutlarında oluşan kırıklar nedeniyle ameliyat edileceklerini bildirdi.

HAYATINI KAYBEDENLERİN İSİMLERİ

Hayatını kaybeden Türk hacı adaylarının Kadir Gökmen ve Ramazan Özmen olduğu belirlendi. 

Erol Karaağaçlı isimli hacı adayının da hayatını kaybettiği eşi tarafından bildirildi. Diyanet yetkilileri, Karaağaçlı'nın cenazesinin henüz teşhis edilemediğini vurguladı.

Suudi Arabistanlı görevlilerin ölen hacı adayları arasında adının Kazım Ekrem veya Kasım Ekrem olan bir kişiyi tespit ettiklerini anlatan yetkililer, bu kişinin Diyanet sistemine kayıtlı hacı adayı olmadığı, başka yollarla Mekke'ye gelmiş olabileceği bilgisini verdi.

TESPİT ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Kazayla ilgili çalışmalarını sürdürdüklerini anlatan yetkililer, Diyanet İşleri Başkanlığının organizasyonuyla gelenlerin tamamının tarandığını şirket organizasyonuyla gelenlerin tespitinin ise sürdüğünü kaydetti. 

HÜKMİ ŞEHİT

Diyanet yetkilileri, bu tür kazalarda hayatlarını kaybedenlerin ''hükmi şehit'' kabul edildiğini anlattı. 

Hayatını kaybedenlerin cenazelerinin definlerinin ise zaman alacağını ifade eden yetkililer, ''Adli vaka olduğu için definler belirli bir süre sonra yapılabilir'' değerlendirmesinde bulundu. 

Bu arada Suudi Arabistanlı yetkililerin ölü sayısının 107, yaralı sayısının ise 238 olduğu bilgisini paylaştığı da kaydedildi.