BIST 9.645
DOLAR 32,54
EURO 34,89
ALTIN 2.430,29
HABER /  DÜNYA

Diyanet’ten ’camide spor’a tepki

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, “Yaz Kur’an kurslarındaki sportif faaliyetlerin cami içerisinde değil, varsa spor tesislerin...

Abone ol

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, “Yaz Kur’an kurslarındaki sportif faaliyetlerin cami içerisinde değil, varsa spor tesislerinde, imkan bulunmaması halinde ise cami müştemilatında müsait yerlerde yapılması önem arz etmektedir” dedi.
Diyanet İşleri Başkanlığı, yaz Kur’an kurslarına katılan öğrencilerin spor yapmalarına ilişkin faaliyetlerle ilgili bazı basın organlarında çıkan haberlere ilişkin bir genelge yayınladı. Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez imzasıyla yayımlanan “Sosyal ve Sportif Faaliyetlerin İcrasında Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar” başlıklı genelgede, Görmez şu ifadelere yer verdi:
“Yaz Kur’an kurslarımızda çocuklarımızın tatil döneminde olduklarını dikkate alarak eğitim ve öğretim faaliyetlerinin etkin ve verimli bir şekilde yürütülmesi Kur’an kurslarının tanıtılması Kur’an öğretimine ilgi ve sempatinin yaygınlaştırılması ve canlı tutulması amacıyla kurs saatleri dışında öğrencilerin gelişim düzeylerine uygun olarak öğreticilerin gözetiminde gerekli önlemler alınarak bazı sosyal ve sportif faaliyetler gerçekleştirilmektedir. Bu faaliyetlerin profesyonel olarak icra edilmesi için Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğü ile işbirliği protokolü imzalanmıştır.
Ancak yaz Kur’an kurslarının açılmasıyla birlikte Kur’an eğitim ve öğretiminin yapıldığı bazı kurslarda İslam dininin temel ilkeleriyle camilerin adab, saygınlık ve mehabetiyle örtüşmeyen bir takım etkinliklerin az da olsa icra edildiği müşahede edilmektedir.”

’’KUR’AN KURSLARINDAKİ BU ETKİNLİKLER MAGAZİNLEŞTİRİLMEMELİ’’
Yaz Kur’an kurslarındaki sportif faaliyetlerin cami içerisinde değil varsa spor tesislerinde imkan bulunmaması halinde ise cami müştemilatında müsait yerlerde yapılmasına dikkat çeken Görmez, ayrıca her türlü sosyal, sportif ve eğitici faaliyetlerin İslam dininin inanç, ibadet, ahlak ilkelerine ve yaz Kur’an kurslarının öğrencilere kazandırmak istediği temel hedeflere uygun yerine getirilmesi, kurslarda istismar polemik ve siyasi malzeme konusu yapılacak hususlardan kaçınılması ve hiçbir etkinliğin magazinleştirilmemesinin önem arz ettiğini kaydetti.
Görmez, “Allah’ın evleri olan camilerin mehabetini Diyanet İşleri Başkanlığı’nın kurumsal kimliğini ve toplum nezdindeki saygınlığını zedeleyecek, özellikle yaz Kur’an kurslarında tartışmalara sebep olacak her türlü faaliyetten uzak durulmasını önemle rica ederim” ifadesini kullandı.
(İHA)