BIST 9.080
DOLAR 32,36
EURO 34,96
ALTIN 2.325,62
HABER /  GÜNCEL

Diyanet'in geri adımı herkesi şaşırttı!

'Camide spor' için protokole imza atan Diyanet'ten ani dönüş! Çıkan tartışmaların ardından imzaladığı protokolle ilgili soruşturma başlattı.

Abone ol

İNTERNETHABER / ÖZEL İÇERİK
Diyanet, Spor Genel Müdürülüğü ile ortaklaşa imzaladığı 'camide spor' protokolü için şimdi soruşturma başlattı. Dün çıkan haberlerin ardından Diyanet'in geri adım atması 'tutarsızlık' olarak nitelendirildi.

Dün Milas'taki camilerde düzenlenen kuran kurslarına katılan çocuklara badminton eğitimi verilmeye başlandığı belirtilmişti. Camilerdeki yeni uygulamadan gelen görüntüler, tartışmaları da beraberinde getirdi.

Çıkan haberlerin ardından ani karar değiştiren 
Diyanet İşleri Başkanlığı, kendi imza attığı protokolle ilgili soruşturma başlattı.

Diyanet yetkililerinin verdiği bilgiye göre, Milas'taki "cami adabına ve saygınlığına uygun olmayan" görüntülerle ilgili soruşturma başlatıldı.

Diyanet, benzer sorunların tekrar yaşanmaması için yaz Kur'an kurslarına katılan çocukların oynayacakları oyunlar hakkında da bir genelge yayınlayacak.

Camide badminton

Muğla'nın Milas ilçesinde yaz Kur'an kursu öğrencilerine cami alışkanlığı kazandırmak amacıyla Ulu Cami'nin bahçesinde badminton sahası oluşturulmuş ve Badminton eğitmeni Şermin Günaydınoğlu, öğrencilere spor hakkında bilgi vermişti.


Şaşırtıcı! Bu görüntüler camide çekildi

Camiler artık sadece namaz kılma alanı değil. Diyanet'in Kuran kursuna gelen çocuklara spor eğitimi verilmesi uygulaması hayata geçti. İşte Muğla'da cami içerisinden çekilen ilginç görüntüler... (Devamı...)

3432.jpg