BIST 9.080
DOLAR 32,33
EURO 35,08
ALTIN 2.308,50
HABER /  GÜNCEL

Diyanet Vakfı'ndan şubeleşme hamlesi

Diyanet İşleri Başkanı Görmez, ülke genelinde halen müftülüklerce temsil edilen vakıfta yeni bir yapılanmaya gittiklerini belirterek, il ve ilçe merkezlerinde şubeler açacaklarını söyledi.

Abone ol

Diyanet İşleri Başkanı ve Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Mütevelli Heyeti Başkanı Mehmet Görmez, AA muhabirine yaptığı açıklamada, TDV'nin yurt içi ve yurt dışında hizmetlerini kat kat artırdığını belirtti.

Vakfın ihtiyaç sahiplerine destek olmak için büyük çabalar harcadığını anlatan Görmez, Türkiye Diyanet Vakfının ihtiyaç sahiplerine bu yıl da dolu dolu bir ramazan yaşattığını dile getirdi.

"141 BÖLGEDE FAKİRLERİN YANINDA OLDUK"

Görmez, vakfın hem yurt içinde hem de yurt dışında hizmetlerini bir önceki yıllara göre birkaç kat artırdığına dikkati çekerek, "Ramazanda Bangladeş'ten Brezilya'ya, Çad'dan Filipinler'e, Kıbrıs'tan Kazakistan'a, Arnavutluk'tan Filistin'e kadar 47 ülkede, 141 bölgede fakirlerin, mahrumların yanında olduk. Hayırsever milletimizin yardımlarını oralara taşıdık. 232 bölgede ise ramazan boyunca milletimiz adına iftar sofralarını açtık. Her bir iftar sofrası, aynı zamanda o milletleri kuşatan birer barış sofrasına dönüştü" şeklinde konuştu.

Vakıf çalışanlarının bayram yapmadan fedakarca çalıştığına dikkati çeken Görmez, şunları kaydetti:

"Ramazan Bayramı süresince de Kerkük'te, Telafer'de Türkiye Diyanet Vakfından ekiplerimiz, evlerinden barklarından olan kardeşlerimize çadırlar kurarak, onlara yemekler gıdalar temin etti. Aynı şekilde Suriye'deki Türkmen köylerine tırlarla yardımlar taşıdılar. Dünyanın muhtelif yerlerine gidip milletimizi Diyanet İşleri Başkanlığımızı, Türkiye Diyanet Vakfımızı temsil eden bu kardeşlerimize teşekkür ediyorum."

"VAKFIMIZ ÇOK HAYIRLI İŞLERE ÖNCÜLÜK ETTİ"

Yurt içinde de TDV temsilcilikleri aracılığıyla on binlerce aileye yardımlar taşındığını vurgulayan Görmez, "Vakfımız Suriye'den ülkemize sığınan mültecilerin yanında oldu. Soma'daki madenci kardeşlerimizin aileleriyle aynı sofrayı paylaştı. Çok geniş çaplı bir zekat ve fitre kampanyası gerçekleştirildi. Vakfımız hem yurt içinde hem de yurt dışında çok hayırlı hizmetlere öncülük etti" dedi.

Vakfa olan beklentinin de her geçen gün arttığını vurgulayan Görmez, "ülke genelinde halen müftülüklerce temsil edilen Türkiye Diyanet Vakfında yeni bir yapılanmaya gideceklerini" belirtti.

Görmez, vakfın bugüne kadar müftülüklerde birer temsilcilik olarak idare edildiğini anımsatarak, her il ve her ilçede en merkezi yerde Türkiye Diyanet Vakfı şubesi açacaklarını bildirdi.

"ŞUBELER KÜLTÜR VE YAŞAM ALANI OLACAK"

Görmez, vakıf şubelerini vatandaşların çocuklarıyla, aileleriyle müdavim oldukları birer merkez haline getireceklerini dile getirerek, şubelerin aynı zamanda kültür ve yaşam alanları olacağını anlattı.

Müftülerin, vakfın şubesini açmak için hangi kurallara riayet edeceğinin belirlendiğine işaret eden Görmez, şubelerin en kısa zamanda bütün il ve ilçelerde açılacağını söyledi.

Hiçbir ayrım yapmadan dünyanın her tarafına vakıf tarafından yardımlar ulaştırıldığını kaydeden Görmez, "Nerede olursa olsun mağdur, mazlum bir kardeşimiz olduğunda Türkiye Diyanet Vakfı, kardeşlerimizin yardımına ulaşmaya devam edecek. Vakıf olarak nerede bir mağdur ve fakir varsa inşallah orada olacağız" ifadelerini kullandı.