BIST 9.142
DOLAR 32,39
EURO 35,03
ALTIN 2.326,59
HABER /  GÜNCEL

Diyanet TV yayına başladı

Mehmet Görmez, Diyanet TV'nin ilk test yayınını Ulu Cami'deki Miraç Kandili Özel Programı'yla başlamasıyla ilgili açıklama yaptı...

Abone ol

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Diyanet TV'nin ilk test yayınını Ulu Cami'deki Miraç Kandili Özel Programı'yla başlamasıyla ilgili, ''Burası milletimizin kuruluş şehri. Dolayısıyla kuruluşları, Bursa'dan başlatmak çok daha hayırlı olur diye düşündük'' dedi.

Ulu Cami'de düzenlenen Miraç Kandili Özel Programı'na katılan Prof. Dr. Görmez, camiye girişte basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Görmez, Miraç Kandili'nin insanların yücelmesine ve yükselmesine vesile olmasını yüce Allah'tan niyaz ettiğini dile getirerek, şunları söyledi:

''İnşallah Miraç vesilesiyle bütün Müslümanlar dindarlıklarını yeniden gözden geçirir ve kendi gönül dünyalarının semasına doğru nasıl miraca çıkacakları üzerinde düşünürler. Bugün Miraç'tan alacağımız çok şey var. Bunlardan en önemlisi az önce de ifade ettiğim gibi bütün insanların kendi gönül dünyasının semasına doğru miraca çıkması, o da imanla salih amelle güzel ahlakla olur. Ben tekrar hepinizin kandilini kutluyorum. Kandilimizin yücelmemize, yükselmemize vesile olmasını Allah'tan niyaz ediyorum.''

Diyanet TV'nin ilk test yayınının Ulu Cami'den başladığına da değinen Görmez, ''Burası milletimizin kuruluş şehri. Dolayısıyla 'kuruluşları Bursa'dan başlatmak çok daha hayırlı olur' diye düşündük. Bursa Ulu Cami'nin bu manevi havasından istifade ederek, Diyanet TV'nin ilk deneme yanınını da kuruluşumuzu gerçekleştiren şehirde, kuruluşumuza şahitlik yapan camide, hem de Süleyman Çelebi'nin imamlık yaptığı camide yapmak için bugün buradayız'' diye konuştu.

Daha sonra, Ulu Cami'ye giren Görmez, akşam namazını kıldırdı. Akşam namazından sonra cemaate hitap eden Görmez, Miraç Kandili ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Görmez, bir Miraç Kandili'ni daha idrak etmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade ederek, şunları kaydetti:

''Miracımızın milletimizin, gönül coğrafyamızdaki bütün kardeşlerimizin, İslam aleminin ve bütün insanlığın, yücelmesine, yükselmesine vesile olmasını yüce Allah'tan niyaz ediyorum. Miraç'tan alacağımız çok büyük dersler var. Bugün bize düşen miraç hadisesinin metafizik boyutunu rasyonalize etmeye çalışarak tartışmak değildir. Mümin olarak bize düşen Hz. Ebu Bekir Sıddık gibi 'O demişse doğru söylemiştir' diyerek miraç mucizesinden alacağımız ders ve ibretleri almak ve üzerinde düşünmektir.''

Görmez'in vaazından sonra, ilahi grubu tarafından mevlid-i şerif ve ilahiler okundu.

Bu arada, Miraç Kandili nedeniyle Bursa'daki diğer tarihi camilerde olduğu gibi Ulu Cami'nin de tamamen dolduğu gözlendi.