BIST 8.723
DOLAR 32,34
EURO 35,10
ALTIN 2.239,52
HABER /  GÜNCEL

Hac Kur'a sonuçları açıklandı! TIKLA

Hac kuraları, Diyanet İşleri Başkanlığı Konferans Salonu'nda düzenlenen törenle çekildi.

Abone ol

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın 2012 Hac Kur'aları bugün çekildi. Diyanet İşleri Başkanlığı Konferans Salonu'nda yapılan kur'a çekimlerinin sonuçları saaat 19 itibariyle internetten yayınlandı.

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın Hac Kur'a sonuçları açıklandı. Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, ''İslam'ın temel prensiplerini dikkate alarak şunu rahatlıkla söyleyebiliriz; kuralara yıllarca girip de gidemeyen kardeşlerimiz, hayatının sonuna kadar gidemediğini varsayalım, Cenab-ı Hakk'ın ondan bu görevin sorumluluğunu alacağından hiçbir endişeniz olmasın'' dedi.

2012 yılı Hac Kur'a sonuçları için  

Görmez, burada yaptığı konuşmada, her sene bu salondan Anadolu'nun her şehrine, her ailesine sevgi dalgası, aşk ve muhabbet haresi yayıldığını belirterek, kuranın ardından Türkiye'de sevgiyle hüznün birlikte yaşandığını söyledi. Görmez, ''Öyle hüzünlenenler vardır ki onların hüzünleri, sevinenlerin sevinçlerinden çok daha yüksektir. Burada mühim olan o hüznü ve o sevgiyi kaybetmemek. Mühim olan bu topraklarda yaşayan bütün Müslüman kardeşlerimizin, her yaştaki bütün insanımızın yüreğinde o sevgiyi, o muhabbeti kaybetmemek, o hüznü kaybetmemek'' diye konuştu.
 
HACI ADAYLARININ YARIDAN FAZLASI KADIN!
 
Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdür Vekili Ergün Yücel de kesin kayıtların 4-15 Haziran tarihleri arasında olacağını bildirdi.
 
Bu yıl 291 bin 737 kişinin ilk kez kayıt yaptırdığını, 868 bin 871 kişinin de kayıt yenilettiğini belirten Yücel, toplam 1 milyon 160 bin 608 hacı adayının kuraya katıldığını kaydetti.
 
Yücel, hacı adaylarının 161 bin 326'sının müstakil, 34 bin 441'inin otel, 964 bin 241'inin ise normal tip konaklama türüne müracaat ettiğini söyledi.
 
Hacı adaylarının yüzde 46,17'sinin erkek, yüzde 53,83'ünün ise kadın olduğunu belirten Yücel, geçen yıl 57 olan yaş ortalamasının bu yıl 55 olarak gerçekleştiğini söyledi.
 
HACI ADAYLARININ EN KÜÇÜĞÜ 1 YAŞINDA
 
Yücel, İstanbul, Bingöl ve Konya'dan 99 yaşındaki 3 kişinin en yaşlı, Amasya, Ankara ve Kütahya'dan 1 ay 19 günlük 3 bebeğin de en genç hacı adayları olduğunu kaydetti.
 
Katsayılı kura sistemi kapsamında 6. kez başvuranların 36, 5. kez başvuranların 25, 4. kez başvuranların 16, 3. kez başvuranların 9, 2. kez başvuranların 4, ilk kez kayıt yaptıranların ise bir kez kuraya gireceğini bildirdi.
 
Konuşmaların ardından Başkan Görmez, Başkan Yardımcıları, Genel Müdür Vekili Yücel ve beraberindekiler hac kuralarını başlattı. Kura sonuçları, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın ''http://hac.diyanet.gov.tr'' adresinden öğrenilebilir.
 
İlk hac kafilesi 17 Eylül'de yola çıkacak, dönüşler ise 30 Ekim'de başlayıp 29 Kasım'da bitecek.
 
HACI ADAYLARININ HEYACANI
 
Kuraları izlemek için çekilişin yapıldığı salona gelen hacı adaylarının da heyecanlı oldukları görüldü. Kuraların başlamasıyla isimlerini görmek için dikkat kesilen hacı adaylarından kurada ismi çıkanlar büyük mutluluk yaşadı.
 
İsimlerini sinevizyonda görenler sevinçlerini yanlarındaki yakınlarıyla paylaştı. Kimileri ise yakınlarını telefonla arayarak müjde verdi.