BIST 9.722
DOLAR 32,55
EURO 34,87
ALTIN 2.426,88
HABER /  GÜNCEL

Diyanet İşleri Başkanı'nın arabası ne olacak?

Başbakan Ahmet Davutoğlu bugün ekonomik paketi açıklayıp kemer sıkacağız deyince gözler Diyanet İşleri Başkanı'nın 1 milyon liralık arabasına döndü.

Abone ol

Başbakan Ahmet Davutoğlu ekonomide ve devlette radikal tasarruflar içeren paketi 'tasarruf... tasarruf... tasarruf..." diyerek açıklayınca gözler Diyanet İşleri Başkanı'na döndü.

Hatırlanacağı gibi Diyanet İşleri Başkanı Profesör Doktor Mehmet Görmez'e yeni bir lüks otomobil alınmıştı. Mercedes S500 model makam aracı kamuoyundan büyük tepki almıştı.

Haberlerde aracın değerinin 1 milyon lira olduğu öne sürülmüştü. Bunun üzerine Diyanet İşleri Başkanı Görmez yazılı bir açıklama yaparak makam aracının 322 bin liraya alındığını duyurmuştu.

ÖNCEKİ YOLDA KALIYORDU

Mehmet Görmez'in 'yolda kalıyordu' diyerek değişen eski makam arabası AUIDI markaydı. Görmez, makam arabasının 2006 yılından bu yana yenilenmediğini ve eski aracın sürekli arıza vererek hizmette aksamalara neden olduğunu söylemişti.

diyanet-işleri-başkani-mehmet-görmez-arabasi.jpg
Bütçesi 3 bakanlığın toplam bütçesine denk olan Diyanet işleri makam aracıyla birlikte 14 adet Toyota marka araba, teşkilat için de 16 adet ticari minibüs satın almıştı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun devlette israfın önleneceğini ve tasarrufa gidileceğini açıklamasının ardından gözler bu araç alımına döndü.