BIST 9.722
DOLAR 32,55
EURO 34,83
ALTIN 2.429,41
HABER /  GÜNCEL

Diyanet İşleri Başkanı'ndan kritik uyarı!

Diyanet İşleri Başkanı Görmez öğrencilerle buluştu, önemli açıklamalar yaptı...

Abone ol

Görmez konuşmasında Avrupa'da son zamanlarda dikkati çeken İslamofobia'ya değindi.

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, uluslararası ilahiyat fakültesi öğrencileri ile İslam Araştırmaları Merkezinde (İSAM) düzenlenen kahvaltıda bir araya geldi.

Diyanet İşleri Başkanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre Görmez, burada yaptığı konuşmada, Avrupa'da son zamanlarda dikkati çeken İslamofobia'ya değindi.

İnsanların kalplerine İslam korkusu yerleştirildiğini, ancak İslam'ın rahmet dini olduğunu, gerçek İslam'ı anlatabilmenin bilgi ve hikmet ışığında gerçekleşebileceğini belirten Görmez, öğrencilere bu konuda önemli görevler düştüğünü kaydetti.

Görmez, 2003 yılında Başkan Yardımcılığı döneminde Avrupa'ya 15 günlük bir seyahat sonrası böyle bir proje için ilk adımı attıklarını anlattı. Kültür farklılığı ve iletişim sorunundan kaynaklanan bazı sorunların oradaki millet varlığına hizmet götürmede eksikliklere yol açtığını kaydeden Görmez, uygulamaya konulan projenin din hizmetinin sağlıklı ve kaliteli bir düzeye ulaştırılmasında önemli bir paya sahip olduğunu dile getirdi.

Kahvaltılı toplantıya Görmez'in yanı sıra Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Kamil Yılmaz, Dış İlişkiler Genel Müdürü Mehmet Paçacı, İstanbul Müftüsü Rahmi Yaran, İSAM Başkanı Akif Aydın, Marmara Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hamza Kandur, Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Köse, İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şinasi Gündüz ile 29 Mayıs Üniversitesi Uluslararası İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Sinanoğlu katıldı.