BIST 9.717
DOLAR 32,48
EURO 34,93
ALTIN 2.439,00
HABER /  GÜNCEL

Diyanet İşleri Başkanından FETÖ itirafı!

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, sahih din anlayışını aşan, farklı birtakım görüşleri olan ve milletin içerisine fitne sokmaya çalışan şahıslar ve gruplarla ilgili bir çalışmaların yapıldığını söyledi ve FETÖ'yle ilgili bir itirafta bulundu. Erbaş, ''FETÖ konusunda biraz geç kaldık'' dedi.

Abone ol

Prof. Dr. Ali Erbaş, gazete ve televizyonların Ankara temsilcileriyle Diyanet İşleri Başkanlığında bir araya geldiği toplantıda, gündeme ilişkin değerlendirmede bulundu.

Diyanet’in faaliyetlerine ilişkin bilgiler veren Erbaş, Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde yaklaşık 100 bin imam-müezzin, 20 bin kadrolu Kur’an Kursu öğretmeni, 20 bin geçici Kur’an Kursu öğreticisi, 3 bin vaiz ve bin 250 müftünün bulunduğunu ifade etti. Diyanet bünyesinde Göç ve Manevi Destek Hizmetleri Daire Başkanlığının kurulduğunu bildiren Erbaş, bu kurulun Türkiye’deki Suriyeli sığınmacıların din hizmeti ve din eğitimi ihtiyaçlarını karşılayacağını söyledi. Erbaş şunları söyledi.

FETÖ'YLE İLGİLİ TEDBİR ALMAMIZ GEREKİYOR: Din İşleri Yüksek Kurulunun ‘dini görünümlü terör örgütleri’nin faaliyetleri üzerine çalışmaları bulunuyor, daha önce FETÖ ile ilgili iki rapor hazırlandı. ‘Sahih din anlayışını aşan, farklı birtakım görüşleri olan ve milletin içerisine fitne sokmaya çalışan şahıslar ve grupların olup olmadığı’ üzerinde şu anda çalışmalarımız bulunuyor. Çünkü tedbir almamız gerekiyor.

FETÖ KONUSUNDA GEÇ KALDIK

FETÖ konusunda biraz geç kaldık. Onu itiraf edelim ama şimdi geç kalmamak için bu noktada çok gayretli çalışmalarımız var. Milletimizin birliği, beraberliği için buna ihtiyacımız var. Diyanet’in, FETÖ ile ilgili hazırladığı raporlar güncellenecek. Hizmet içi eğitimlerde üzerinde durduğumuz konulardan birisi de FETÖ gibi yapılanmalar.

İNSANLARI RENCİDE ETMEDEN HİZMET ETMEYE ÇALIŞIYORUZ

FETÖ veya FETÖ’ye benzer birtakım gruplar, dini görünümlü oluşumlar üzerinde komisyonlarımız çalışıyor. İyiyi iyi olmayandan, faydalıyı faydalı olmayandan ayırarak, bu millete faydalı hizmetler yapan, insanları da rahatsız ve rencide etmeden hassas bir şekilde çalışmalarımız devam ediyor.