BIST 9.080
DOLAR 32,36
EURO 35,02
ALTIN 2.324,18
HABER /  GÜNCEL

Diyanet Gaziantep Kurban bayramı namaz saatini açıkladı

GAZİANTEP 2018 Kurban Bayramı namaz saatini Diyanet İşleri Başkanlığı sitesinden yayınladı. Diyanet Kurban Bayramı namaz saatlerini tüm iller için çıkardı. Bayram namazı güneş doğduktan yaklaşık 45 dakika sonra giriyor. 2 vakit olan bayram namazı erkeklere farz.

Abone ol

Gaziantep ile birlikte tüm Türkiye 21 Ağustos 2018 salı günü Kurban Bayramı namazı için camilere akın edecek. 4 gün sürecek olan Kurban Bayramı, bayram namazının kılınması ile başlamış olacak. 9 günlük bayram tatili ile gelen Kurban Bayramı, 24 Ağustos cuma günü bitecek.

Gaziantep Bayram Namazı Saati : Diyanet İşleri Başkanlığı 2018 yılının bayram namazı saatlerini tüm iller için belirledi. Buna göre Gaziantep Kurban bayramı namaz saati : 06:31

Bayram Namazı 2 rekat olarak kılınır. Bayram namazına niyet ederken 'Niyet ettim vacip olan bayram namazını kılmaya, uydum hazır olan imama' denilir. Diğer namazlardan farklı olarak bayram namazlarının birinci rek'atında üç, ikinci rek'atında da üç kere olmak üzere fazladan altı tekbir alınır. Bunlara "Zevaid" tekbirleri denir.

Kurban Bayramı Namazı saatleri Diyanet'in tüm iller için tam listesi - Tıklayın

Bayram Namazı farz mıdır? : Kurban Bayramı namazı vakti güneş doğduktan 45-50 dakika sonra israk vaktinde girer. Bayram namazı farz değil vaciptir. Bayram namazı cemaatle birlikte kılınır ve ezan okumak, ikamet getirmek yoktur. Bayram hutbesi sünnettir ve namazdan sonra okunur. İlk gün bayram namazını mazeretli olarak kılamayanlar ikinci ya da bayramın diğer günlerinde kılabiliyorlar.