BIST 9.085
DOLAR 32,37
EURO 34,98
ALTIN 2.325,82
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Diyadin'e yeni kütüphane

Sınır Tanımayan Gönüllüler Derneği tarafından Ağrı'nın Diyadin ilçesinde oluşturulan kütüphane düzenlenen törenle açıldı.

Abone ol

Sınır Tanımayan Gönüllüler Derneği (STGD) tarafından Ağrı'nın Diyadin ilçesinde oluşturulan kütüphane düzenlenen törenle açıldı.

Bursa'da gençlik çalışmaları ve sivil toplum kuruluşları içersinde yer alan ve gençler tarafından oluşturulan Sınır Tanımayan Gönüllüler Derneği, Bursa, İstanbul, Ankara gibi büyük kentlerde ve çeşitli yayınevlerinden topladıkları kitaplarla, Ağrı'nın Diyadin ilçesine kütüphane açılmasını sağladı. STGD üyeleri Kütüphanesiz Köy, Kitapsız Çocuk Kalmasın projesi kapsamında örnek bir davranış sergiledi. Büyük kentlerde ve çeşitli yayınevlerinden topladıkları kitaplarla Ağrı'nın Diyadin ilçesine kütüphane açılmasını sağlayan dernek toplumun her kesiminden alkış aldı.

Dernek Genel Koordinatörü Erdem Yalçın Kırkan, Sınır Tanımayan Gönüllüler Derneği 2010 yılı içerisinde yüz bin kitap toplayarak 10 kütüphane açmayı planladıklarını söyledi. Kütüphanesiz Köy, Kitapsız Çocuk Kalmasın Projesi kapsamındaki ikinci kütüphaneyi Diyadin'de kurduklarını belirten Erdem Yalçın Kırkan "Sınır Tanımayan Gönüllüler Derneği, 2009 yılında Bursa'da gençlik çalışmaları ve sivil toplum kuruluşları içersinde yer almış gençler tarafından oluşturulmuş bir gençlik derneğidir.

Derneğin amacı, gençlerin kendi iradeleri ve sorumluluk bilinçleri ile topluma yararlı projeler üretmelerini sağlamak, gençlik sorunlarına çözüm önerileri getirmek, uluslararası gençlik çalışmalarında Türk Gençliğini temsil etmektir. Kurulduğu günden bu güne kadar pek çok ulusal ve uluslararası projeye imza atan STGD, Eylül ayında ulusal proje olarak Kütüphanesiz Köy, Kitapsız Çocuk Kalmasın projesini başlattı. Projenin hedefi 2010 yılı içerisinde 100 bin kitap toplayarak Türkiye'nin 10 farklı ilinde 10 köy kütüphanesi oluşturmaktır. Proje kapsamında ikinci Kütüphaneyi Diyadin ilçesinde kurduk. Kütüphaneye 6 bir kitap temin ettik Önümüzdeki günlerde 8 bin kitap daha gelecektir"
dedi.

Diyadin Kaymakamı Berkan Sönmezay ise, "Dernek gayretli çalışmalarda bulunarak ilçemize bir kütüphane kazandırdı. Bir nebzede olsa kütüphane eksikliğimizi giderdi. İnşallah amacına uygun kullanılmış olur. Kendilerine teşekkür ediyor kütüphanenin ilçemize hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum" dedi.

Kütüphanenin açılışını İlçe Kaymakamı Berkan Sönmezay ve Dernek Genel Koordinatörü Erdem Yalçın Kırkan yaptı. Açılış töreni İlçe Kaymakamı Berkan Sönmezay'ın Erdem Yalçın Kırkan'a plaket vermesi ve verilen kokteylden sonra son buldu. Açılışa İlçe Kaymakamı Berkan Sönmezay, İlçe Garnizon Komutanı Yüzbaşı Ziya Canbaş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Harun Yaşar öğretmen, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.