BIST 9.517
DOLAR 32,49
EURO 34,76
ALTIN 2.490,26
HABER /  GÜNCEL

Dışişleri'nin Rus tercümanı Adnan Oktar’ın köstebeğiymiş!

Adnan Oktar soruşturmasında itirafçı olan şüphelilerden biri "Dışişleri Bakanlığı'nın anlaşmalı tercümanı Leyla O., Moskova ile yapılan diplomatik görüşmeleri bize aktarıyordu" dedi, savcılık hemen harekete geçti.

Abone ol

Kamuoyunda "Adnan Hoca" olarak bilinen Adnan Oktar ve grubuna yönelik İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yaklaşık 4 ay önce yapılan operasyon kapsamında önce Oktar’ın da aralarında bulunduğu 168 kişi, 2. dalgada ise 7 kişi tutuklandı.

RUS TERCÜMAN KÖSTEBEK ÇIKTI
Akşam'ın haberine göre; İtirafçı olan şüpheliler ifadelerinde, Dışişleri Bakanlığı ile anlaşmalı olarak çalışan Rusya uyruklu tercüman Leyla O.’nun Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve heyetinin Rusya ile yaptığı görüşmelerin tercümesini yaptıktan sonra detayları Adnan Oktar grubuna sızdırdığını söyledi.

RUSYA'DA YAŞIYOR
Şüphelilerin ayrıca Leyla O.’nun Rusya’da yaşadığını ve Türk heyetlerin Rusya’ya gittiklerinde tercümanlık yaptığını da ifadelerinde belirttiği öğrenildi. 

SAVCILIKTAN BAKANLIĞA YAZI 
Bunun üzerine Dışişleri Bakanlığı’na yazı yazan savcılık bakanlığın Rusya ziyaretleri sırasında böyle bir tercümanla çalışıp çalışılmadığını sordu. Savcılık ayrıca böyle bir tercüman ile çalışılıyorsa açık kimlik bilgilerinin de kendilerine verilmesini istedi. Bakanlıktan ise henüz cevap gelmediği öğrenildi.