BIST 9.722
DOLAR 32,57
EURO 34,90
ALTIN 2.426,33
HABER /  GÜNCEL

Dışişleri'nden Süleyman Şah türbesi haberine yalanlama

Türkiye Dışişleri Bakanlığı’ndan, Musul'da IŞİD tarafından kaçırılan Türkiye Başkonsolosluğu personelleriyle ilgili basında yer alan haberlere yönelik yalanlama geldi.

Abone ol

Türkiye Dışişleri Bakanlığı’ndan, Musul'da Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) tarafından kaçırılan Türkiye Başkonsolosluğu personelleriyle ilgili basında yer alan haberlere yönelik yalanlama geldi.

Bakanlığın resmi internet sayfasından yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“Bugün bazı basın-yayın organlarında Musul Başkonsolosluğumuz personelinin rehin alınması konusu‎ etrafında ortaya atılan asılsız iddialar büyük bir sorumsuzluk örneğidir. ‎Ulusal güvenlik ve vatandaşlarımızın selameti gibi konuların istismarı hiç bir şekilde kabul edilebilecek ve basın özgürlüğü çerçevesinde ele alınabilecek bir davranış değildir.”

“Böylesine hassas bir konuda gazetecilik ve basın ahlakına uygun hareket edilmeli, mesnetsiz, spekülatif ve sorumsuzca yayınlarla kamuoyunun ‎ yanlış yönlendirilmesinden özenle kaçınılmalıdır” denilen açıklamada kamuoyundan ”bu tür yayınlara itibar edilmemesi” istendi.

Bakanlık, rehinelerin kurtarılması için kurumların eş güdüm halinde çalıştığı belirtti.

Taraf Gazetesi "Süleyman Şah Türbesi IŞİD'e teslim ediliyor" başlığıyla yayınladığı haberde, IŞİD’in rehineleri serbest bırakması karşılığında Suriye'de bulunan Süleyman Şah Türbesi’ni istediğini, hükümetisinse bunu kabul ettiğini ileri sürdü.

"Hükümet kaynaklarına dayandırıldığı" belirtilen haberde IŞİD'in Süleyman Şah Türbesi'nin boşaltılması için Türkiye'ye üç hafta süre tanıdığı iddia edildi.