BIST 8.924
DOLAR 32,31
EURO 35,07
ALTIN 2.279,36
HABER /  GÜNCEL

Dışişleri'nden son dakika İsrail açıklaması!

Dışişleri Bakanlığı, Kudüs’te Harem-i Şerif’te bir kez daha Cuma namazının kılınamaması ve yaşanan olaylarda 2 kişinin hayatını kaybetmesi ile ilgili açıklama yaptı.

Abone ol

Kudüs'te gerginlik sürüyor. Bugün Kudüs'te Mescid-i Aksa'ya çıkan yollarda ve Kudüs'ün farklı noktalarında İsrail polisi namaz kılamk için gelen cemaate saldırdı. Dışişleri Bakanlığından İsrail'e çağrı geldi.

Açıklamada "Bugün Kudüs’te Harem-i Şerif’te bir kez daha Cuma namazının kılınamamasından; ayrıca yaşanan olaylarda iki ölü ve onlarca yaralı olmasından derin üzüntü ve endişe duyuyoruz.

İsrail’in 1967’den bu yana işgal altında tutmakta olduğu Doğu Kudüs’teki Harem-i Şerif’in kutsiyetine ve tarihi statüsüne saygı göstermesi insani ve hukuki bir yükümlülüktür.

TÜM KISITLAMALAR KALDIRILSIN

Müslümanların en kutsal ibadethanelerinden biri olan Harem-i Şerif’in girişlerine konulan dedektörler dahil tüm kısıtlamaların derhal kaldırılması ve biran önce statükoya geri dönülmesi yönünde uluslararası toplumun yaptığı çağrılara İsrail’in kulak vermesi beklenmektedir. Sükunetin sağlanabilmesi bakımından bu elzemdir." denildi.