BIST 9.619
DOLAR 32,60
EURO 34,88
ALTIN 2.497,73
HABER /  GÜNCEL

Dışişleri'nden Rusya'ya son dakika uyarısı

Dışişleri Bakanlığı'ndan Rusya'ya son dakika uyarısı geldi. PKK'nın Suriye uzantısı PYD'nin dün bir Türk askerini şehit etmesi üzerine Rusya Ankara Maslahatgüzarı bakanlığa çağırıldı.

Abone ol

RUSYA'nın Ankara Maslahatgüzarı, terör örgütü PKK'nın Suriye uzantısı PYD kontrolündeki Afrin'den açılan ateş sonucunda Hatay'daki bir Türk askerinin şehit olması üzerine Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı.

Rus diplomata, Türkiye'nin rahatsızlığının ve tekrarlanması durumunda (örgüte) misliyle karşılık verileceğinin iletildiği açıklandı. Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hüseyin Müftüoğlu ayrıca, "(Rusya'daki PYD ofisi) Oradaki ofisin kapatılması konusunda Rusya'dan adım atmasını bekliyoruz" dedi.

ABD'NİN UÇUŞ YASAĞI

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Müftüoğlu, ABD'nin aldığı tartışmalı yasak kararıyla ilgili ise şöyle dedi:

"(ABD'ye uçuşlarda elektronik cihaz kısıtlaması) İstanbul Atatürk Havalimanı'nın ve Türk Hava Yolları'nın bu kapsam dışında tutulması için girişimlerimiz devam etmektedir. Bu girişimlerimiz sadece ABD makamları nezdinde değil, benzer uygulamaya geçeceğini ifade eden İngiltere makamları nezdinde de yürütülmektedir."

DIŞİŞLERİ: FOTOĞRAFLAR KABUL EDİLEMEZ

Dışişleri Bakanlığı, Ankara’daki Rus mashalatgüzarına, sosyal medyadaki fotoğraflarda Rus subayların PYD/PKK’lı teröristlerle bir arada görülmesinin kabul edilemez olduğunu iletti.

Dışişleri Bakanlığı, Suriye'de terör örgütü PYD/PKK işgalindeki bölgelerde yaşanan gelişmeler nedeniyle son iki gün içinde Rusya’nın Ankara Maslahatgüzarı Sergey Panov’a iki mesaj iletti.

Kaynaklara göre, Müftüoğlu’nun açıklama yaptığı sıralarda, Bakanlık yetkilileri, Rus Maslahatgüzarı Panov ile temasa geçerek, sosyal medyaya yansıyan fotoğraflarda Rus askerlerinin Halepte Nevruz kutlamalarına katılarak, ellerinde PKK terör örgütünün Suriye uzantısı YPG ve YPJ flamarıyla poz vermelerine, hatta bölgedeki Rus ordularının komutanı olduğu belirtilen bir tümgeneralin kutlamalar sırasında koluna YPG arması takmasına yönelik, Türkiye’nin tepkisini dile getirdi.

Rus Maslahatgüzarına, "PYD/YPG'ye ilişkin tutumumuz Rus tarafınca da gayet iyi bilinmektedir. Bu nedenle bu görüntüler bizi rahatsız etmiştir.” mesajı verildi.

Rusya'dan Türkiye'yi kızdıracak PYD açıklaması!