BIST 9.722
DOLAR 32,58
EURO 34,98
ALTIN 2.426,59
HABER /  GÜNCEL

Dışişleri’nden Libya uyarısı

Dışişleri Bakanlığı, Libya için seyahat ve güvenlik uyarısında bulundu. <br/>Bakanlıktan yapılan açıklamada, Libya’da bulunmak için mücbir s...

Abone ol

Dışişleri Bakanlığı, Libya için seyahat ve güvenlik uyarısında bulundu.
Bakanlıktan yapılan açıklamada, Libya’da bulunmak için mücbir sebepleri olmayan vatandaşların bu ülkeden ayrılmaları ve zorunlu olmadığı takdirde vatandaşların Libya’ya seyahat etmekten imtina etmeleri Bakanlığın 4 Haziran 2014 tarihli duyurusuyla tavsiye edildiği hatırlatıldı.
Halihazırda başkent Trablus’ta havaalanı mücavir bölgesi odaklı olarak süren çatışmaların yoğunlaşması ve yayılması olasılığı ışığında, bahse konu çağrının Libya’da kalmış olan vatandaşların dikkatine tekrar getirilmesinde yarar görüldüğü vurgulandı.
Açıklamada şöyle denildi:
"Trablus ve Misurata hava limanları çatışmalar nedeniyle kapalıdır. Libya’da olan vatandaşlarımızın karayoluyla Tunus’a geçme seçeneğini değerlendirebilecekleri, her halükarda şahsi güvenlikleri için olabilecek tüm tedbirleri almaları gerektiği düşünülmektedir. Vatandaşlarımızın Bakanlığımız ve Trablus Büyükelçiliğimizce yapılabilecek uyarı ve duyuruları takip etmeyi sürdürmeleri yararlı olacaktır. Acil durumlarda Bakanlığımızın 24 saat hizmet veren Konsolosluk Çağrı Merkezi ile (00 90 312 - 292 29 29) irtibata geçilmesi mümkündür."
(İHA)