BIST 9.548
DOLAR 32,50
EURO 34,56
ALTIN 2.501,21
GÜNCEL

Dışişleri'nden flaş 'Erbil' açıklaması... Büyük kaçış başladı

Erbil ve Süleymaniye'ye yarından itibaren yabancı havayolu şirketlerinin uçuşlarının askıya alınması ve Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan Kuzey Irak'a seyahat uyarısı bu bölgelere gitmek isteyen iş adamlarını tedirgin etti.

Irak merkezi hükümetinin, gayrimeşru referandum sonrasında Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nden (IKBY) havalimanlarını üç gün içinde Bağdat'a teslim etmesini istemesi, aksi takdirde IKBY'ye yönelik tüm seferleri durduracakları yönündeki uyarısı, Erbil Uluslararası Havalimanı'nda yoğunluğa neden oldu. Dışişleri Bakanlığı'ndan da Türk vatandaşlarına yönelik uçuşlar bitmeden bölgeden ayrıma uyarısı geldi.

Yurt dışından IKBY'ye gelen ziyaretçiler, Irak Sivil Havacılık Kurumu'nun cuma günü yerel saatle 18.00'den itibaren Erbil ve Süleymaniye Havalimanları'ndaki tüm uluslararası uçuşların askıya alınması talimatı nedeniyle yasağa takılmadan bölgeyi terk etmek istiyor.

Dışişleri Bakanlığı bir açıklama yayınlayarak, "Irak Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü 29 Eylül 2017, Cuma günü yerel saatle 18:00den itibaren Erbil ve Süleymaniye havalimanlarına/havalimanlarından uçuşların (Irak havayolu şirketlerinin Irak içi uçuşları hariç) askıya alınacağını açıklamıştır. Vatandaşlarımızın seyahat planlamalarında bu gelişmeyi dikkate almaları ve IKBde kalmaları zorunluluk arzetmediği takdirde uçuşlar askıya alınmadan bölgeden ayrılmalarında fayda görülmektedir" ifadelerini kullandı.

Sitene Ekle
Etiketler