BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Dışişleri'nden flaş açıklama! Uçakta 39 Türk mü vardı?

Dışişleri Bakanlığı, Fransa'da düşen uçakta 39 Türk yolcu var bilgisinin doğru olmadığını, başka Türk yolcu olup olmadığına dair araştırmaların sürdüğünü açıkladı.

Abone ol

Barselona-Düseldorf seferini yapan Germanwings uçağı Fransa'nın güneyinde düştü. Uçakta 150 kişinin bulunduğu açıklanırken, İspanya Kralı uçakta Türkiye vatandaşlarının olduğunu duyurdu. Katalan haber kanalı 24 Saat, Türk sayısının 39 olduğunu belirtti. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ise iddialar üzerine bir açıklama yaptı ve hayatını kaybeden bir kişinin 50 yaşındaki Muradiye Lohman olduğu onun da vatandaşlıktan çıkarıldığını söyledi.

Fransa'da 150 kişinin yaşamını yitirdiği uçak kazasında Türk yolcuların da bulunduğuna dair açıklamalara Dışişleri Bakanlığı yanıt verdi. Yolcular arasında 39 Türk yolcu olduğu iddia edilirken Dışişleri Bakanlığı uçakta Türk kökenli Alman vatandaşı 1 yolcu olduğunu açıkladı. Bakanlık, 39 Türk yolcu var bilgisinin doğru olmadığını, başka Türk yolcu olup olmadığına dair araştırmaların sürdüğünü açıkladı.


1 TÜRK YOLCUNUN KİMLİĞİ BELLİ OLDU İDDASI

Barcelona-Düsseldorf seferini yapan Airbus A320 tipi uçaktaki Türk yolculardan birinin kimliği belli oldu.


BAKAN ÇAVUŞOĞLU KİMLİĞİNİ AÇIKLADI

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Fransa'daki uçak kazasında, vatandaşlıktan çıkarılan 50 yaşındaki Muradiye Lohman adında bir kadının hayatını kaybettiğini söyledi.

Çavuşoğlu, Polonya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Grzegorz Schetyna'nın katılımıyla, Polonyalı ve Türk iş dünyası temsilcilerine verilen gala yemeğinde gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bakan Çavuşoğlu, Fransa'da düşen uçakta 39 Türk yolcu bulunduğuna ilişkin sorulara, "Vatandaşlıktan çıkarılan 50 yaşındaki Muradiye Lohman adında bir kadın hayatını kaybetti. Evlenmeden önceki soyadı Çelik olan Muradiye adında bir soydaşımızın olduğunu tespit ettik. Yolcu listesini kontrol ettik. Bir de Yasmin adında bir yolcu var ama Türk olup olmadığını bilmiyoruz" şeklinde cevapladı.

Çavuşoğlu uçağın düşüş nedeniyle ilgili olarak da bir bilgiye sahip olmadıklarını söyledi.

TÜRKİYE'Yİ KORKUTAN İDDİA

İspanya Kralı VI. Felipe, uçakta Türkiye vatandaşlarının olduğunu duyururken Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, yaptığı açıklamada İspanya Kralı'nı doğrulamıştı. Katalan haber kanalı '24 Saat' ise Almanya kaynaklarına dayanarak uçakta 39 Türk soyadlı kişinin bulunduğu bilgisine ulaştıklarını duyurarak ölenlerin çoğunun öğrenci olduğunu belirtmişti.

İspanya Kralı VI. Felipe